Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

23 Μαΐου 2022

EVIA FILM PROJECT X ATTICA CITY LINK

To Evia Film Project εμπνέει ένα έργο τέχνης για τη βιτρίνα του attica City Link.

Το Evia Film Project αποτελεί ένα από τα έργα «Φωτοδότες», που εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Εύβοιας έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Το Evia Film Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Για τη δράση το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώνει δυνάμεις με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια.


Η φύση συναντά το σινεμά σε ένα ξεχωριστό έργο τέχνης στο κέντρο της Αθήνας. Ένα κινηματογραφικό δάσος στα χρώματα της άνοιξης γεννιέται από το πινέλο του αγαπημένου εικαστικού Λεωνίδα Γιαννακόπουλου. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα attica ανέθεσε στον καλλιτέχνη, με αφορμή το Evia Film Project, να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης για τη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica City Link.


Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος γεννήθηκε  στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησε  με πτυχίο χαρακτικής το 2011. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα (elika gallery 2012, agathi gallery-Art Athina fair 2017) και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και art fairs στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Drawing now Paris, Art Athina, super market art fair Stockholm, Remap). Τα τελευταία χρόνια τού έχει ανατεθεί να ζωγραφίσει τοιχογραφίες για δήμους, φεστιβάλ, δημόσια κτήρια, ιδιωτικές εταιρίες στην Ελλάδα και το Βέλγιο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ, Evia Film Project, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου στην Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στην Αιδηψό, στην Λίμνη και στην Αγία Άννα και περιλαμβάνει προβολές, masterclasses, αναπτυξιακά προγράμματα και παράλληλες εκδηλώσεις. Ως στόχο έχει να βοηθήσει στην πολιτισμική αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας μετά τις περσινές καταστροφικές φωτιές.

Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου, η βιωσιμότητα, η αγάπη μας για τα ζώα και η αναγέννηση της φύσης μάς καλούν να σταθούμε μπροστά σε μία διαφορετική βιτρίνα που αντλεί έμπνευση από τη σχέση μας με το περιβάλλον.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

editorial-fathersday-june23

07 Ιουνίου 2024

Ιδέες Δώρων για τη Γιορτή του Πατέρα

Περισσότερα

1 / 4
alist-levis-liveinlevis-may24

14 Μαΐου 2024

Νέα καμπάνια Live in Levi’s® για το 2024

Περισσότερα

2 / 4
alist-stellamccartney-kids-apr24

22 Απριλίου 2024

Stella McCartney SS24

Περισσότερα

3 / 4
editorial-eastergifts-rewrite-apr24

03 Απριλίου 2023

Τα τέλεια πασχαλινά δώρα για βαφτιστήρι

Περισσότερα

4 / 4