Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

03 Αυγούστου 2021

Tips που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Διαβάστε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που συστήνουν οι ειδικοί!

Περισσότερο ζήτημα αισθητικής παρά πρόβλημα που απειλεί την υγεία, η κυτταρίτιδα κάνει την εμφάνισή της στο γυναικείο σώμα ανεξάρτητα από το βάρος, τις διατροφικές συνήθειες ή τη σχέση μας με τη γυμναστική. Ως φανατικές του body positivity, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας στο θέμα: γνωρίζοντας ότι η παρουσία της κυτταρίτιδας δεν έχει καμία επίπτωση στην υγεία ώστε η αντιμετώπισή της να είναι απολύτως αναγκαία, ξεκινάμε με δεδομένο πως αγαπάμε το σώμα μας ακριβώς όπως είναι, με τα δυνατά και τα όχι και τόσο δυνατά σημεία του, έχουμε αυτοπεποίθηση και δεν καταπιεζόμαστε από κανένα «πρότυπο» ομορφιάς προσπαθώντας να το αντιγράψουμε – η κάθε μια μας είναι μοναδικά όμορφη!

Τα tips που ακολουθούν, λοιπόν, είναι η απάντηση που «χρωστάμε» στις πολλές σχετικές ερωτήσεις που μας έχετε στείλει στο mail μας. Απευθύνονται σε όποια γυναίκα ενδιαφέρεται να κάνει αυτές τις μικρές αλλαγές που φαίνεται ότι μπορούν να περιορίσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, χωρίς άγχος, και κυρίως με αφετηρία την αγάπη για το σώμα της, όχι την επικριτική στάση μπροστά στον καθρέφτη της.

Ας θυμηθούμε καταρχήν, γιατί εμφανίζεται η κυτταρίτιδα: βασική αιτία είναι η συσσώρευση λίπους και η κατακράτηση υγρών στην περιοχή ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Καθώς τα λιποκύτταρα (τα οποία βρίσκονται στον υποδόριο ιστό) διογκώνονται, πιέζουν το δέρμα προς τα πάνω ενώ την ίδια στιγμή τραβούν τις ίνες του συνδετικού ιστού προς τα κάτω με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η ανομοιόμορφη, ανάγλυφη όψη στην επιφάνεια της επιδερμίδας, γνωστή ως όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Αυτή η αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων μπορεί να οφείλεται στην αύξηση του σωματικού βάρους όμως υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι -ανεξάρτητοι από το βάρος- που την πυροδοτούν όπως ορμονικές διαταραχές, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, αλκοόλ, κληρονομικότητα κ.ά.  

Μπορούμε να εξαφανίσουμε την κυτταρίτιδα; Δυστυχώς από την στιγμή που θα κάνει την εμφάνισή της στο σώμα, η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται. Τα καλά νέα, όμως, είναι πως αν κάνετε τις σωστές... διορθωτικές κινήσεις στον τρόπο ζωής σας με το που δείτε τα πρώτα ίχνη της (πριν δηλαδή εγκατασταθεί), μπορείτε να την περιορίσετε και να την κρατήσετε υπό τον έλεγχό σας. Ποιες είναι αυτές οι κινήσεις;

Ξεκινήστε με μια αναθεώρηση της διατροφής σας με στόχο να περιορίσετε στο ελάχιστο τους παράγοντες που πυροδοτούν την κυτταρίτιδα, δηλαδή τη ζάχαρη, τις επεξεργασμένες τροφές, το αλάτι, την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών κλπ. Και βέβαια, μην ξεχνάτε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά, που όχι μόνο θα προσφέρει πολύτιμη ενυδάτωση στον οργανισμό σας συνολικά, αλλά θα βοηθήσει και κατά της κατακράτησης υγρών.

  • Βάλτε στην καθημερινότητά σας όποια μορφή άσκησης σας ταιριάζει και σας ευχαριστεί, ώστε να μην νιώθετε καταπίεση που με μαθηματική ακρίβεια θα σας οδηγήσει στο να την εγκαταλείψετε. Ακόμα και 20 λεπτά καθημερινό, γρήγορο περπάτημα που δεν σας δεσμεύει με συνδρομές και «απαιτεί» πολύ λίγο από το χρόνο σας, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το σώμα ενώ αποδεδειγμένα έχει θετικό αντίκτυπο και στη διάθεση!
  • Εντάξτε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα φροντίδας το λεμφικό μασάζ το οποίο, όταν γίνεται συστηματικά αποδεικνύεται ευεργετικό κατά της κυτταρίτιδας. Αυτή η τεχνική διεγείρει το λεμφικό σύστημα, ενεργοποιεί την κυκλοφορία της λέμφου και συμβάλλει ουσιαστικά στην αποβολή των τοξινών.
  • Βάλτε στο καθημερινό σας bodycare ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας. Η κοσμετολογία έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη σε αυτήν την κατηγορία, με συνθέσεις βασισμένες σε «κοκτέιλ» δραστικών φυσικών συστατικών και μορίων νέας γενιάς που ενεργοποιούν τη διαδικασία της διάσπασης του λίπους και την απομάκρυνσής του από το σώμα. Αυτά τα προϊόντα πράγματι συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της όψης «φλούδας πορτοκαλιού» αλλά με δύο προϋποθέσεις: ότι θα το χρησιμοποιείτε καθημερινά, όλο το χρόνο, ώστε να δώσετε τα περιθώρια στα συστατικά του να αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους και ότι θα υιοθετήσετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή και άσκηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-serum-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Τι είναι τα serum προσώπου και γιατί τα χρειάζεστε στο καθημερινό σας skincare;

Περισσότερα

1 / 4
alist-puffyeyes-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα puffy eyes

Περισσότερα

2 / 4
alist-maskesenidatosisprosopou-beauty-oct23

09 Οκτωβρίου 2023

Οι καλύτερες μάσκες ενυδάτωσης προσώπου

Περισσότερα

3 / 4
alist-suncare-beauty-july23

13 Ιουλίου 2023

Κεφάλαιο «Αντηλιακά»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περισσότερα

4 / 4