Fashion Sale up to 50% off | SHOP NOW
Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

Σας υπενθυμίζουμε! Το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων attica είναι το atticadps.gr και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε άλλο e-shop ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο attica, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες λέξεις.

01 Ιουνίου 2021

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε κρέμα προσώπου;

Μικρά tips για επιδερμίδα πάντα νεανική και σφριγηλή!

Το δέρμα μας δεν μένει το ίδιο μέσα στο χρόνο και, πράγματι, υπάρχουν κομβικά σημεία όπου χρειάζεται να αλλάξουμε κρέμα προσώπου – ίσως και να αναθεωρήσουμε ολόκληρη τη skincare ρουτίνα μας. Βεβαίως για την κάθε γυναίκα αυτά τα «σημεία» είναι διαφορετικά: μπορεί να έχουν να κάνουν με το χρόνο που περνάει και τις ανάγκες που αλλάζουν, μπορεί όμως και να οφείλονται σε καταστάσεις που προκύπτουν ξαφνικά, επηρεάζουν τη συμπεριφορά της επιδερμίδας και μας «καθοδηγούν» προς μια προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα ρουτίνα φροντίδας.

Αν κοιτώντας το πρόσωπό σας στον καθρέφτη αισθάνεστε πως η κρέμα ημέρας που χρησιμοποιείτε δεν αποδίδει πλέον, είναι η στιγμή να την αλλάξετε. Σε αυτό το σημείο η εισαγωγή της ρετινόλης στην καθημερινότητά σας είναι απαραίτητη, καθώς με συστηματική χρήση αυτό το θαυματουργό αντιγηραντικό συστατικό δρα στα βασικά σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, η θαμπάδα, ο ανομοιόμορφος τόνος, η χαλάρωση κλπ.

Η ανάγκη να αλλάξετε την κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείτε μπορεί να προκύπτει και από την αλλαγή των εποχών. Για παράδειγμα, το χειμώνα, η έλλειψη υγρασίας στην ατμόσφαιρα επηρεάζει έντονα την εικόνα της επιδερμίδας. Η αφυδάτωση και η ξηρότητα δημιουργούν μια αίσθηση τραβήγματος, έλλειψη άνεσης, οι λεπτές γραμμές στο πρόσωπο αλλά και γύρω από τα μάτια, εντείνονται. Από την άλλη, το καλοκαίρι, η ζέστη και η άφθονη υγρασία στην ατμόσφαιρα πυροδοτούν μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος, και εδώ η ανάγκη για πιο ελαφριές συνθέσεις, είναι επιτακτική.

Η εγκυμοσύνη είναι δίχως αμφιβολία μια περίοδος κατά την οποία η επιδερμίδα επηρεάζεται από τις ορμονικές αλλαγές (επομένως χρειάζεται διαφορετική φροντίδα), ενώ κάποια «δημοφιλή» συστατικά skincare θα πρέπει να βγουν από την καθημερινότητά σας, ανάμεσά τους η ρετινόλη και το σαλικυλικό οξύ. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες του ειδικού, ώστε το πέρας αυτής της περιόδου να βρει την επιδερμίδα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

 Άλλος λόγος να αλλάξετε την κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείτε είναι αν διαπιστώσετε πως η επιδερμίδα σας έχει γίνει πιο ευαίσθητη από ό,τι συνήθως. Χαρακτηριστικά σημάδια ευαισθησίας είναι οι κοκκινίλες και το αναψοκοκκίνισμα, η αίσθηση τσιμπήματος από την κρέμα που χρησιμοποιείτε (ενώ αυτό δεν συνέβαινε πριν), η εμφάνιση εξανθήματος κλπ. Συνήθως, ο λόγος που παρουσιάζονται τέτοια συμπτώματα ευαισθησίας είναι πως ο δερματικός φραγμός δεν λειτουργεί σωστά. Τα καλά νέα είναι πως βρισκόμαστε ακριβώς στη χρονική στιγμή που η κοσμετολογία ασχολείται εντατικά με τη συμπεριφορά και την προστασία του δερματικού φραγμού, με συνθέσεις ειδικά μελετημένες να διορθώνουν αυτά τα συμπτώματα ευαισθησίας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο προϊόν κάθε βράδυ αντί της κρέμας νύχτας, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, και το πιο πιθανόν είναι να δείτε το πρόσωπό σας να ηρεμεί.

Τέλος, ένας λόγος να αλλάξετε την κρέμα προσώπου σας είναι απλά γιατί... τη χρησιμοποιείτε για πολύ μεγάλο διάστημα. Ακόμα και αν αυτό δείχνει να λειτουργεί, στην πραγματικότητα είναι δεδομένο πως κάποιες από τις ανάγκες της επιδερμίδας σας δεν καλύπτονται, καθώς με το πέρασμα του χρόνου αυτές μεταβάλλονται και είναι ζήτημα χρόνου να το διαπιστώσετε στον καθρέφτη σας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι να αφουγκράζεστε την επιδερμίδα σας, να παρακολουθείτε την κατάσταση που βρίσκεται, την συμπεριφορά της – έχει τον τρόπο της να εκφράζει τα «θέλω» της και, αν είστε εκεί για να τα ακούσετε, τότε είναι βέβαιο πως, με τη βοήθεια της κοσμετολογίας, η νεανικότητα, η σφριγηλότητα και η λάμψη της θα είναι πάντα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-serum-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Τι είναι τα serum προσώπου και γιατί τα χρειάζεστε στο καθημερινό σας skincare;

Περισσότερα

1 / 4
alist-puffyeyes-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα puffy eyes

Περισσότερα

2 / 4
alist-maskesenidatosisprosopou-beauty-oct23

09 Οκτωβρίου 2023

Οι καλύτερες μάσκες ενυδάτωσης προσώπου

Περισσότερα

3 / 4
alist-suncare-beauty-july23

13 Ιουλίου 2023

Κεφάλαιο «Αντηλιακά»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περισσότερα

4 / 4