Λόγω ετήσιας απογραφής, ενδέχεται να υπάρξει μικρή καθυστέρηση στην αποστολή των παραγγελιών. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Σας υπενθυμίζουμε! Το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων attica είναι το atticadps.gr και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε άλλο e-shop ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο attica, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες λέξεις.

10 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΕΥΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ;

Λευκές γραμμές και πρώτες ρυτίδες: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Υπάρχει μια δύσκολη στιγμή που κάθε γυναίκα θα αντιμετωπίσει στη ζωή της: Είναι η στιγμή που ο καθρέφτης μας δε μπορεί να κρύψει την αλήθεια και απροκάλυπτα απλώνει στο είδωλό μας τις πρώτες ενοχλητικές γραμμές και ανεπιθύμητες ρυτίδες. Η σχέση μας με το χρόνο ξαφνικά περνάει σε άλλη διάσταση. Αφού ξεπεράσουμε το πρώτο σοκ, επανερχόμαστε στην πραγματικότητα και προσπαθούμε να συντονίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Αυτές αφορούν αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και στην περιποίησή μας. Θέλετε να δούμε μαζί ποιες είναι αυτές;

Ξεκινώντας από το lifestyle

Η εμφάνιση των πρώτων σημαδιών γήρανσης δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του χρόνου που περνάει, αλλά και του τρόπου ζωής που επιλέγουμε. Το τι τρώμε, τι πίνουμε, πόσο εκτιθέμεθα στον ήλιο, πόσο κοιμόμαστε και τι επιλογές φροντίδας κάνουμε αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν την επιτάχυνση ή επιβράδυνση των πρώτων σημαδιών του χρόνου. Το lifestyle μας καθορίζει σημαντικά την εικόνα μας και έρχεται να ενισχύσει τις εντολές των γονιδίων μας. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να κατανοήσουμε πως το να τρεφόμαστε σωστά, να ενυδατωνόμαστε, να κοιμόμαστε καλά και να μην έχουμε στρες, είναι μερικές μόνο από τις lifestyle επιλογές που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη λάμψη και τη νεανικότητα της επιδερμίδας μας.

Συνεχίζοντας με την περιποίηση

Φυσικά, πέρα από τις επιλογές του τρόπου ζωής, καλό είναι να εκμεταλλευτούμε την κοσμετολογία και τις επιστημονικές ανακαλύψεις της βιομηχανίας της ομορφιάς. Η φροντίδα που μπορούμε να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας μέσω των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τόσο πολύτιμη, που αξίζει να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας από νωρίς, ιδανικά πριν αντιμετωπίσουμε το σοκ της πρώτης μας επαφής με τα σημάδια του χρόνου. Ακόμα, όμως, και όταν αυτά εμφανιστούν, έχουμε τα όπλα να τα αντιμετωπίσουμε εμπιστευόμενοι τις συνθέσεις που προσφέρουν ενυδάτωση και αντιγήρανση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε τα σωστά προϊόντα που στοχεύουν ακριβώς σε αυτό: στην αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των πρώτων ρυτίδων επαναφέροντας την υγρασία στα σημεία που είναι απαραίτητο και προσφέροντας θρέψη συνολικά στην επιδερμίδα. Δε χρειάζεται πάνω στον πανικό μας να καταφύγουμε σε πολύ ισχυρές συνθέσεις νομίζοντας πως έτσι θα αντιμετωπίσουμε πιο γρήγορα το πρόβλημα, αρχικά γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει και επίσης θα επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας με συστατικά που δεν τα έχει ανάγκη.

Σωστή εφαρμογή

Το κάθε προϊόν έχει διαφορετικές ενδείξεις χρήσης, γεγονός που σημαίνει ότι η καλύτερη τακτική είναι να τις ακολουθήσουμε πιστά. Αυτό σημαίνει πως όταν ενδείκνυται η εφαρμογή πρωί και βράδυ, καλό είναι να την τηρήσουμε, αφού μόνο έτσι θα δούμε τα κατάλληλα αποτελέσματα. Φυσικά, κάθε εφαρμογή πρέπει να γίνεται σε καθαρή επιδερμίδα, ώστε η επιδερμίδα να είναι απελευθερωμένη από κάθε ρύπο ή μακιγιάζ και να είναι έτοιμη να δεχτεί τα συστατικά του προϊόντος. Όταν η πιο στοχευμένη φροντίδα γίνει ρουτίνα, τότε θα ανακαλύψουμε πόσο ευεργετική είναι για την εικόνα της επιδερμίδας μας, αλλά και για τη ψυχολογία μας.

Αλλαγές στο μακιγιάζ

Οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες δεν απαιτούν μόνο αλλαγές στην περιποίηση, αλλά και στον τρόπο που βαφόμαστε. Ειδικά σε προϊόντα όπως είναι το foundation ή το concealer είναι σημαντικό να επιλέξουμε πιο εξειδικευμένες συνθέσεις που να προσφέρουν παράλληλα και ενυδάτωση, καθώς η ξηρότητα αποτελεί ένα σημαντικότατο εχθρό του προβλήματος των πρώτων σημαδιών του χρόνου. Επίσης, τα φωτεινά χρώματα είναι μια χρωματική λύση που βοηθάει στη γενικότερη εικόνα μας και καθιστά τις πολύ σκούρες αποχρώσεις μια επιλογή που καλό είναι να επανέλθει όταν η επιδερμίδα μας ανακτήσει πάλι τη φωτεινότητά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-beautytalk-beauty_friday___nov22

23 Νοεμβρίου 2022

Black Friday: Top Προϊόντα Ομορφιάς & Μακιγιάζ

Περισσότερα

1 / 4
alist-beautytalk-beauty-friday-nov22

22 Νοεμβρίου 2022

Black Friday: Κρέμες Προσώπου που Αξίζει να Αποκτήσετε

Περισσότερα

2 / 4
20221019-atticabeauty-beautytalk-kilides_sta_xeria___1

21 Οκτωβρίου 2022

Κηλίδες στα χέρια: πώς θα απαλλαγείτε;

Περισσότερα

3 / 4
20221019-atticabeauty-beautytalk-hyaluronic_face_cream

21 Οκτωβρίου 2022

Κρέμες προσώπου με υαλουρονικό: Τα οφέλη που προσφέρουν

Περισσότερα

4 / 4