Fashion Sale up to 50% off | SHOP NOW
Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

Σας υπενθυμίζουμε! Το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων attica είναι το atticadps.gr και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε άλλο e-shop ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο attica, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες λέξεις.

19 Αυγούστου 2019

After sun: H ιδανική φροντίδα της επιδερμίδας μετά τον ήλιο

Έχουμε μάθει πολύ καλά  πια πώς να προετοιμάζουμε την επιδερμίδα μας, αλλά και πώς προστατευόμαστε  από τον ήλιο όταν τελικώς βρεθούμε κάτω από τις ακτίνες του. Τι γίνεται όμως με την περιποίηση μετά από την έκθεση σε αυτόν; Η φροντίδα μετά τον ήλιο είναι εξίσου σημαντική με όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες ομορφιάς που συνοδεύουν τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις και γι΄αυτό πρέπει να επενδύσουμε γνώση και χρόνο γύρω από αυτήν. Ας δούμε μερικά βασικά σημεία της after sun περιποίησης που θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε τη μαυρισμένη μας επιδερμίδα και να διατηρήσουμε τη χρυσαφένια λάμψη της για όσο περισσότερο καιρό! 

After sun tips

=> Η κατάλληλη ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα μετά τον ήλιο. Το δέρμα μας, όσο καλά ενυδατωμένο και αν είναι και όσο και αν ενισχύουμε την υγρασία του καθ'όλη τη διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο, είναι σίγουρα διψασμένο και απαιτεί έξτρα δροσιά. Ο ήλιος αφυδατώνει την επιδερμίδα και καθιστά την ανάγκη για ενυδάτωση ακόμη πιο επιτακτική. Αν, λοιπόν, νιώθετε ότι μετά το ντους σας η επιδερμίδα σας είναι μια χαρά, μην πέσετε σε αυτή την παγίδα. Χρειάζεται σίγουρα κάποιο ενυδατικό προϊόν για ενίσχυση των επιπέδων υγρασίας, ειδικά αν στόχος μας είναι να έχουμε μια βελούδινη όψη και αφή. 

=> Οι after sun συνθέσεις δεν έχουν προκύψει τυχαία στη βιομηχανία της κσσμητολογίας. Η φόρμουλες που έχουν δημιουργηθεί από τις εταιρείες καλλυντικών για να φροντίσουν την επιδερμίδα μας μετά την έκθεση στον ήλιο περιέχουν ειδικά επιλεγμένα συστατικά και μελετημένη υφή ώστε να τονώσουν τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και να καταπραύνουν τυχόν ερυθήματα και αίσθηση καύσου που ίσως έχει προκύψει από την επαφή μας με τις ηλιακές ακτίνες. Σημαντικό είναι, λοιπόν, να εμπιστευόμαστε αυτές τις συνθέσεις και να τις εντάσσουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας, αξιοποιώντας και προϊόντα που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, όπως είναι τα shower gel, ώστε να ξεκινήσει η after sun φροντίδα μας ήδη από το μπάνιο!

=> Η περιποίηση μετά τον ήλιο μας δεν είναι μόνο ενυδατική, κατραπραυντική και πολύτιμη για τις ώρες μετά την έκθεση, αλλά και για να μας προετοιμάσει για το επόμενο πρωί. Ένα δέρμα ενυδατωμένο και υγιές είναι πιο έτοιμο να επανεκτεθεί στον ήλιο με την κατάλληλη προστασία, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε βήμα ομορφιάς που ακολουθούμε είναι ζωτικής σημασία όχι μόνο μεμονωμένα, αλλά και ως κομμάτι μιας αλυσίδας φροντίδας μέσα σε βάθος χρόνου.  Μην ξεχνάμε επίσης ότι ένα περιποιημένο δέρμα μετά τον ήλιο, διατηρεί και τη χρυσαφένια λάμψη του ακόμη περισσότερο, χωρίς να απειλείται από ξεφλούδισμα ή άλλες συνέπειες της ξηρότητας. 

=> Το δέρμα μας μετά τη θάλασσα πέρα από το κομμάτι του ήλιου, είναι καταπονημένο και από τις άμμους, τα βότσαλα, το αλάτι, τον αέρα κτλ. Η ανάγκη του για φροντίδα δεν αφορά μόνο τον ήλιο, λοιπόν, αλλά και τις γενικότερες συνθήκες. Έτσι, καταλαβαίνουμε πως το after sun treatment μας γίνεται after beach treatment και μας δίνει τη δυνατότητα να φροντίσουμε το δέρμα μας γενικά, χαρίζοντας του ενυδάτωση και θρέψη που του κάνει καλό έτσι και αλλιώς, δε θα την προσφέραμε όμως αν ο ήλιος δεν ήταν παρών. 

=> Μην ξεχνάμε τα μαλλά  μας. Αν το δέρμα μας ταλαιπωρείται από τον ήλιο, το ίδιο ισχύει και για την τρίχα μας που διαμαρτύρεται με ξηρότητα, ξεθώριασμα του χρώματος και σπάσιμο. Τα ειδικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών για μετά την έκθεση στον  ήλιο, καθώς και τα κοινά προϊόντα εντατικής περιποίησης όπως είναι μάσκες και λάδια, θα βοηθήσουν τα μαλλιά μας να διατηρηθούν και να "συνέλθουν" από τον ήλιο, ενώ θα τα κάνουν να αποκτήσουν αυτό το υγιές beach look που τόσο αξιοζήλευτο είναι όλο το χρόνο! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-serum-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Τι είναι τα serum προσώπου και γιατί τα χρειάζεστε στο καθημερινό σας skincare;

Περισσότερα

1 / 4
alist-puffyeyes-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα puffy eyes

Περισσότερα

2 / 4
alist-maskesenidatosisprosopou-beauty-oct23

09 Οκτωβρίου 2023

Οι καλύτερες μάσκες ενυδάτωσης προσώπου

Περισσότερα

3 / 4
alist-suncare-beauty-july23

13 Ιουλίου 2023

Κεφάλαιο «Αντηλιακά»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περισσότερα

4 / 4