Fashion Sale up to 50% off | SHOP NOW
Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

Σας υπενθυμίζουμε! Το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων attica είναι το atticadps.gr και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε άλλο e-shop ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο attica, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες λέξεις.

17 Ιουνίου 2019

Αντηλιακό: Πόσο συχνά πρέπει να το ανανεώνουμε;

Ακούτε τις φωνές που έρχονται από όλες τις πλευρές; Δερματολόγοι, φαρμακοποιοί, αισθητικοί, άνθρωποι της ομορφιάς επιμένουν πως το αντηλιακό πρέπει να είναι επέκταση του χεριού μας και αυτό, αλλά και κάθε καλοκαίρι. Όσο η επιστήμη αποδεικνύει τις βλαβερές επιπτώσεις της μη προστατευμένης έκθεσης μας στον ήλιο, τόσο εμείς πρέπει να δενόμαστε περισσότερο με τον δείκτη προστασίας και να απολαμβάνουμε χωρίς κινδύνους τις ζωογόνες, αλλά παράλληλα απειλητικές ακτίνες του. Έρευνες έχουν αποδείξει πως η χρήση του αντηλιακού  έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, κάτι που αποτελεί ένα από τα πιο ευχάριστα νέα που έχουμε ακούσει τελευταία. Αυτό που δεν έχουμε μάθει ακόμη να κάνουμε όπως πρέπει είναι να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας, καθώς πρόκειται για εξίσου σημαντική κίνηση όσο είναι και η αρχική εφαρμογή του. Γιατί; Μα γιατί δεν αρκεί να απλώσουμε το αντηλιακό μας πριν πάμε στη θάλασσα και μετά να περάσουμε οκτώ ώρες κάτω από τον ήλιο χωρίς να έχουμε ανανεώσει την προστασία μας. Αντιθέτως, η ανανέωση του αντηλιακού πρέπει να είναι σε ίδιο βαθμό προτεραιότητα στο μυαλό μας, όσο είναι και η χρήση του πριν φύγουμε από το σπίτι ή όταν ξαπλώσουμε για πρώτη φορά στην πετσέτα μας. 

Ο δείκτης SPF και ο ρόλος του

Στο κομμάτι της ανανέωσης του αντηλιακού, πρώτο ρόλο έχει ο δείκτης προστασίας που έχουμε επιλέξει να εφαρμόσουμε. Αρχικά, να θυμηθούμε τι σημαίνει δείκτης SPF:
O δείκτης προστασίας SPF αποτελεί το κριτήριο μέτρησης στο κομμάτι της αντηλιακής προστασίας και λειτουργεί ως εξής: αν το δέρμα  αρχίζει συνήθως να κοκκινίζει μετά από 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, τότε η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας 6 θα αποτρέψει το κοκκίνισμα 6 φορές περισσότερο σε σχέση με τη φυσική άμυνα του δέρματος. Συνεπώς θα παρατείνει τις επιπτώσεις της έκθεσης, δηλαδή το κοκκίνσιμα για 2 ώρες (6χ20 λεπτά= 120λεπτά = 2 ώρες). Αυτή φυσικά είναι μια ενδεικτική προσέγγιση της προσφερόμενης προστασίας και σε καμία περίπτωση δε συνίσταται να ελέγξει κανείς σε πόσα λεπτά κοκκινίζει το δέρμα του ή πόσο ευαίσθητο είναι για να προσεγγίσει την εν λόγω μονάδα μέτρησης. Αποτελεί μια τάξη μεγέθους που ορίζει το βαθμό της προστασίας που προσφέρει το κάθε προϊόν και με βάση αυτό επιλέγουμε και εμείς το αντηλιακό που μας ταιριάζει καλύτερα. Αν, λοιπόν, έχουμε επιλέξει ένα προϊόν με δέικτη προστασίας 6, τότε σίγουρα θα χρειάζεται συχνότερα ανανέωση από ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 50, αλλά αυτό με δεδομένο ότι  όλες οι συνθήκες δίπλα μας παραμένουν σταθερές, κάτι που σαφώς δεν ισχύει. Ακουμπάμε στην πετσέτα μας, βουτάμε στη θάλασσα, ντυνόμαστε, όλα αυτά "αφαιρούν" αντηλιακή προστασία και άρα μας ζητούν συχνότερη ανανέωση ακόμη και με τον υψηλότερο δείκτη. 

Κάθε δέρμα είναι διαφορετικό

Η κάθε επιδερμίδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικές της ανάγκες. Διαφέρει πολύ μια ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μιας κοκκινομάλας γυναίκας με φακίδες, από την σταρένια επιδερμίδα μιας μελαχρινής. Φυσικά χρειάζονται και οι δύο αντηλιακή προστασία, αλλά οι ανάγκες τους διαφέρουν κατά πολύ. Η πρώτη γυναίκα χρειάζεται συνεχή και εντατική αντηλιακή προστασία, ενώ η δεύτερη πιο συντηρητική. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το δέρμα μας, να ακούμε τις ανάγκες του και να ακολουθούμε μια στρατηγική φροντίδας και υγείας προσαρμοσμένη στα μέτρα της. 

Αξιολογώντας το beach lifestyle μας

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι λουόμενοι. Υπάρχουν διαφορετικής φύσης και δραστηριότητας παραθαλάσσιο κοινό, που για το καθένα υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες. Αν ανήκουμε στην κατηγορία εκείνη που παραμένει κάτω από την ομπρέλα όλη μέρα απολαμβάνοντας τον καφέ και τη θέα, τότε η ανανέωση του αντηλιακού δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις με κάποιον που περνάει σίγουρα 2 ώρες παίζοντας αθλήματα δίπλα στη θάλασσα. Επίσης, αν είμαστε λάτρεις του νερού ή απλώς λάτρεις της ζωής έξω από αυτό, τότε τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς η επαφή μας με τη θάλασσα δημιουργεί διαφορετικές ανάγκες για ανανέωση του προϊόντος. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει η δροσιά της θάλασσας, ούτε να ξεχνιόμαστε από την ώρα που περνάμε μέσα στο νερό, καθώς και τα δύο αποτελούν επικίνδυνες συνθήκες για να καταλήξουμε με έγκαυμα. Χρειάζεται αντηλιακή προστασία πριν μπούμε να κολυμπήσουμε - υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα ανθεκτικά στο νερό - και φυσικά όταν βγούμε από τη θάλασσα. 

Αντηλιακά ανθεκτικά στο νερό:

Tips για να μην ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας 

- Μπαίνοντας στη θάλασσα, καλό είναι να τοποθετήσουμε το αντηλιακό μας μαζί με το κινητό μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ελέγξουμε το κινητό μας, οπότε έτσι δε θα ξεχάσουμε να βάλουμε και αντηλιακό!
- Αν μας αρέσει η υφή του προϊόντος που έχουμε επιλέξει, τότε σίγουρα δε θα ξεχνάμε να απολαμβάνουμε την εφαρμογή του! Υπάρχουν αντηλιακά προϊόντα με εξαιρετικές υφές, υπέροχες μυρωδιές και μοναδική αίσθηση στην επιδερμίδα που δε θα μας αφήσουν να τα ξεχάσουμε. 
- Πάντα στην παρέα υπάρχει κάποιος που έχει αναλάβει ένα task. Κάποιος κρατάει τα κλειδιά, κάποιος χειρίζεται τα οικονομικά, κάποιος θα είναι υπεύθυνος για το αντηλιακό! Ας γίνουμε αυτός ο υπεύθυνος για τη δική μας παρέα ή απλώς ας εμπιστευθούμε αυτόν που έχει λάβει αυτόν τον ρόλο για να μας θυμίζει να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας!
- Αν βρισκόμαστε στην πόλη, καλό είναι να έχουμε μαζί μας ένα αντηλιακό σε μορφή Mist ώστε να το ανανεώνουμε όταν βγαίνουμε από ένα ραντεβού ή συνεχίζουμε τη βόλτα μας. Οι μεγάλες τσάντες που είναι τόσο must-have αυτή την εποχή δε θα μας περιορίσουν ώστε να το έχουμε πάντα μαζί μας! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-serum-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Τι είναι τα serum προσώπου και γιατί τα χρειάζεστε στο καθημερινό σας skincare;

Περισσότερα

1 / 4
alist-puffyeyes-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα puffy eyes

Περισσότερα

2 / 4
alist-maskesenidatosisprosopou-beauty-oct23

09 Οκτωβρίου 2023

Οι καλύτερες μάσκες ενυδάτωσης προσώπου

Περισσότερα

3 / 4
alist-suncare-beauty-july23

13 Ιουλίου 2023

Κεφάλαιο «Αντηλιακά»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περισσότερα

4 / 4