Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

26 Μαρτίου 2019

5 μυστικά για αποτελεσματική περιποίηση προσώπου

Η επιδερμίδα μας είναι το σπίτι μας. Είναι μαζί μας για πάντα! Όταν τη φροντίζουμε σωστά μας το ανταποδίδει με ομορφιά στην όψη και στην αφή, λάμπει και ακτινοβολεί από υγεία σε κάθε ηλικία. Όταν δεν τη φροντίζουμε σωστά, διαμαρτύρεται με τον δικό της τρόπο και αποκαλύπτει σημάδια που μας ζητούν να τους δώσουμε την κατάλληλη σημασία και να αλλάξουμε τακτική. Ποια είναι αυτά τα σημάδια και ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για "σώσουμε" την κατάσταση. 


1.  Ξηρότητα

Ξαφνικά το δέρμα μας γίνεται ξηρό, "τραβάει", δεν είναι το ίδιο ενυδατωμένο όπως ήταν παλιά. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλη την επιδερμίδα, μπορεί όμως να συμβεί και τοπικά σε σημεία όπως τα κόκαλα των φρυδιών μας, οι παρειές μας, οι κόγχες της μύτης μας. Στην πρώτη περίπτωση το πρόβλημα είναι γενικότερο, στη δεύτερη περίπτωση κάνουμε "πρόχειρη" δουλειά χωρίς να φτάνουμε στη λεπτομέρεια. Το δέρμα μας φωνάζει "Βοήθεια" και εμείς μπορούμε να του το ανταποδώσουμε με τον πιο απλό τρόπο: καθημερινή και σωστή ενυδάτωση. 

2. Πανάδες

Ένα μεσογειακό πρόβλημα που γίνεται μεγαλύτερο χρόνο με τον χρόνο, παρά τη συνεχή ενημέρωση. Οι πανάδες είναι το σημάδι που προδίδει πως ο ήλιος δεν είναι πλέον ανεκτός από την επιδερμίδα μας και πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό. Σε μια χώρα που η αντηλιακή προστασία είναι προτεραιότητα όλο τον χρόνο,  η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Όταν την αγνοούμε, τότε το δέρμα μένει απροστάτευτο και αρχίζει αν εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του με πανάδες που αργότερα θα συνοδευτούν από έντονη ξηρότητα και ρυτίδες.

3. Σπυράκια

Τα σπυράκια δεν είναι μόνο ζήτημα ακμής, αλλά και κακής φροντίδας του προσώπου μας. Αν δεν είχαμε ποτέ μάλιστα πρόβλημα ακμής και ξαφνικά παρατηρούμε σημαδάκια, κοκκινίλες και μικρά σπυράκια, τότε ή έχουμε παραμελήσει εντελώς την επιδερμίδα μας ή δεν έχουμε επιλέξει τα σωστά προϊόντα. Ένα δέρμα που δέχεται τακτική και σωστή περιποίηση μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσει οποιουδήποτε είδους ατέλειες. Σημαντικό είναι να βρούμε προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο επιδερμίδας μας και να τηρούμε σωστή στρατηγική φροντίδας, από πολύ καλό καθαρισμό, μέχρι τόνωση και ενυδάτωση. 

4. Σακούλες 

Σωστή φροντίδα δε σημαίνει μόνο κατάλληλη κρέμα. Αφορά και τον τρόπο ζωής μας. Για ένα λαμπερό ξεκούραστο βλέμμα, λοιπόν, δεν αρκεί μόνο η κατάλληλη eye cream, αλλά και καλός ύπνος και ισορροπημένη διατροφή. Ο συνδυασμός μάλιστα  μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ικανοποίηση σε κάθε επαφή με τον καθρέφτη μας. 

5. Σκασμένα χείλη

Τα αφυδατωμένα χείλη μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά μας, από το να φορέσουμε το αγαπημένο μας κραγιόν, μέχρι να γευτούμε το αγαπημένο μας ρόφημα. Πέρα από αυτό, είναι σημάδι προσοχής για περισσότερη φροντίδα! Η εντατική ενυδάτωση των χειλιών πρέπει να είναι προτεραιότητα, όχι μόνο γιατί θα σημαίνει ότι φροντίζουμε σωστά την επιδερμίδα μας, αλλά και γιατί είναι σύμβολο θηλυκότητας για εμάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-beauty-katharismos-prosopou-mar24

15 Μαΐου 2024

Καθαρισμός προσώπου: Το Α και το Ω μιας υγιούς επιδερμίδας

Περισσότερα

1 / 4
alist-beauty-ritides-mar24

15 Μαΐου 2024

Η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου για την επιδερμίδα σας

Περισσότερα

2 / 4
alist-serum-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Τι είναι τα serum προσώπου και γιατί τα χρειάζεστε στο καθημερινό σας skincare;

Περισσότερα

3 / 4
alist-puffyeyes-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα puffy eyes

Περισσότερα

4 / 4