Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

Σας υπενθυμίζουμε! Το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων attica είναι το atticadps.gr και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε άλλο e-shop ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο attica, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες λέξεις.

29 Ιανουαρίου 2021

Tips για επαγγελματικό μακιγιάζ στο σπίτι!

Πειραματιστείτε με υφές, αρμονίες χρωμάτων, τεχνικές και εξασκήστε τις δεξιότητες σας στο μακιγιάζ.

Η πρωτοφανής πραγματικότητα που μας επέβαλε η πανδημία, μας κράτησε για τα καλά μέσα στο σπίτι, άλλαξε ριζικά την καθημερινότητά μας, μάς οδήγησε να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας και, προσπαθώντας να δούμε τα πράγματα μέσα από ένα θετικό πρίσμα, μάς έδωσε την «ευκαιρία» να ασχοληθούμε με εκείνη την to-do list που είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά ποτέ δε βρίσκαμε αρκετό χρόνο. Και, παρότι οι κοινωνικές συναναστροφές «μπήκαν στον πάγο», το μακιγιάζ φαίνεται πως συνέχισε να υπάρχει στην καθημερινότητά μας, ως ένα ψυχολογικό «χάδι», μια διέξοδος που έχει τη δύναμη να μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα σε καιρούς δύσκολους. Από τα μηνύματά σας διαπιστώσαμε πως όλες (ή σχεδόν όλες) μας, αρχάριες ή προχωρημένες, βρήκαμε μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα lockdown και για να εξασκήσουμε, μεταξύ άλλων, τις δεξιότητές μας στο μακιγιάζ, να ανακαλύψουμε όλα τα προσόντα των προϊόντων που έχουμε στο νεσεσέρ μας, να πειραματιστούμε με υφές, αρμονίες χρωμάτων, τεχνικές.

Και, επειδή, στην επικοινωνία που έχουμε είναι πολύ συχνές οι ερωτήσεις σας που αφορούν tips για επαγγελματικό μακιγιάζ στο σπίτι, εμείς ρωτήσαμε τους ειδικούς και συγκεντρώσαμε εδώ τα πιο βασικά, ώστε να έχετε έναν οδηγό σίγουρης επιτυχίας, στον οποίο φυσικά θα βάλετε τις πινελιές του προσωπικού σας στιλ!

1. Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ, ακόμα και το πιο μίνιμαλ, είναι σημαντικό να έχετε καθαρή, καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Και αυτό γιατί, όταν δεν έχει προηγηθεί το σωστό skincare, τα προϊόντα βάσης που ακολουθούν δεν «στρώνουν» σωστά, «σπάνε» στις ξηρές ζώνες του προσώπου, το concealer με μαθηματική ακρίβεια «μαζεύεται» στις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια – και η αρχή, όπως ξέρουμε, είναι το ήμισυ του παντός.

2. Απλώστε primer

Φυσικά και θα μπορούσατε να συνεχίσετε το μακιγιάζ σας χωρίς primer, όμως το αποτέλεσμα δε θα είναι το ίδιο ομοιόμορφο – και αυτό θα το διαπιστώσετε με την πρώτη ευκαιρία που θα δώσετε στο primer. Στην αγορά θα βρείτε πλέον primer για κάθε τύπο δέρματος, ώστε να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς. Απλώστε μια πολύ λεπτή στρώση, με έμφαση στο μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι (τη λεγόμενη ζώνη Τ), για να εξασφαλίσετε ματ βάση και blurring αποτέλεσμα σε αυτή την περιοχή που συνήθως γυαλίζει.

3. Εφαρμόστε το makeup και το concealer

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις για αυτό το στάδιο του μακιγιάζ αφορά στο πιο από τα δύο προϊόντα εφαρμόζεται πρώτο, το makeup ή το concealer. Ο γενικός κανόνας λέει πως πρώτα απλώνετε το makeup, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ένα κρεμώδες makeup, μια BB ή CC cream. Έτσι, δημιουργείται ένα πρώτο επίπεδο κάλυψης των ατελειών πάνω στο οποίο μπορείτε να «χτίσετε» τα επόμενα, αν χρειάζεται. Αφού έχετε εφαρμόσει το makeup, θα εντοπίσετε εύκολα τα σημεία όπου είναι απαραίτητο το concealer, ακριβώς στις περιοχές που χρειάζονται κάλυψη ή/και φως (μαύροι κύκλοι, σκιές γύρω από τα ρουθούνια, σπυράκια, κοκκινίλες κλπ.). Εφαρμόστε το concealer ταμποναριστά, με το δάχτυλο, το ειδικό πινέλο ή ένα σφουγγαράκι. Για κάλυψη κάτω από τα μάτια, σχηματίστε δύο ανεστραμμένα τρίγωνα και κάντε καλό blending με ταμποναριστές κινήσεις, ώστε το concealer να γίνει ένα με το makeup – με αυτό τον τρόπο όχι μόνο καμουφλάρονται οι σκιές κάτω από τα μάτια, αλλά φωτίζεται ολόκληρο το πρόσωπο.

4. Σειρά έχει η setting powder

Βουτήξτε το πινέλο σας στην πούδρα σε σκόνη αλλά τινάξτε το πρώτα, για να πέσει η περίσσεια προϊόντος και να απλώσετε στο πρόσωπό σας την ποσότητα που χρειάζεται, κάνοντας απαλές πιέσεις στα σημεία που συνήθως χρειάζονται ρετούς μέσα στη μέρα, όπως η ζώνη Τ.

5. Contour και Highlight

Το φως και η σκιά έρχονται να δώσουν ενδιαφέρον, τα χαρακτηριστικά αναδεικνύονται ή, αν χρειάζεται, διορθώνονται οπτικά μέσα από αυτό το παιχνίδι – αρκεί να μην το παρακάνετε. Το contouring χρειάζεται αρκετή εξάσκηση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό αλλά αξίζει σίγουρα τον χρόνο που θα επενδύσετε. Με ένα κοφτό πινέλο για contouring, πάρτε μια μικρή ποσότητα προϊόντος (το πολύ μέχρι δύο τόνους πιο σκούρο από το φυσικό σας) και επικεντρωθείτε στις περιοχές που θέλετε να σμιλεύσετε, όπως το περίγραμμα της κάτω γνάθου, τα ζυγωματικά, η γραμμή του μετώπου, τα πλαϊνά της μύτης. Αν δεν έχετε ρίξει ακόμα στο νεσεσέρ σας τα σχετικά προϊόντα, μπορείτε να αξιοποιήσετε το ματ bronzer που ήδη έχετε στο νεσεσέρ σας, για ένα πιο μαλακό αποτέλεσμα contouring. Όσο για το highlighter, απλώνεται στα σημεία του προσώπου που ο ήλιος φιλάει φυσικά, ψηλά στα ζυγωματικά, στο τόξο των φρυδιών, κατά μήκος της γέφυρας της μύτης – ελάχιστη ποσότητα προϊόντος και καλό blending είναι το μυστικό για να δείχνει το πρόσωπό σας φυσικά λαμπερό.

6. Bronzer & blush

Το bronzer που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι ένα, το πολύ δύο τόνους πιο σκούρο από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και να σας κολακεύει. Με ένα φαρδύ πινέλο για bronzer, πάρτε μια μικρή ποσότητα προϊόντος (αν χρειαστεί περισσότερο, μπορείτε πάντα να επαναλάβετε την κίνηση) και απλώστε το με φορά από τους κροτάφους προς τα ζυγωματικά και μετά προς το πηγούνι, σχηματίζοντας δηλαδή ένα νοερό 3. Απλώστε μια αέρινη πινελιά και κατά μήκος της μύτης και θα έχετε ένα υπέροχο sunkissed αποτέλεσμα. Όσο για το blush, απλώστε το με ένα πινέλο ψηλά στα ζυγωματικά με κυκλικές κινήσεις, κάνοντας καλό blending – αν δεν είστε σίγουρες για το σημείο που πρέπει να το εφαρμόσετε, απλά χαμογελάστε και το σημείο που προβάλλεται περισσότερο στα ζυγωματικά είναι εκείνο που θα «ζεστάνετε» με το blush, ώστε να πάρετε ένα φυσικό, ροδαλό αποτέλεσμα υγείας.

7. Συνεχίστε με το μακιγιάζ ματιών

Εδώ όλα τα στιλ, οι συνδυασμοί χρωμάτων, οι τεχνικές είναι στη διάθεσή σας – εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε εκείνο το eye makeup που σάς εκφράζει τη συγκεκριμένη στιγμή. Το primer ματιών είναι το μυστικό που εξασφαλίζει τη διάρκεια και τη ζωντάνια των χρωμάτων, και για αυτό αξίζει μια θέση στο νεσεσέρ σας. Αφού απλώσετε τις σκιές, μπορείτε να προχωρήσετε με το eyeliner - αν δεν αισθάνεστε άνεση μαζί του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό μολύβι σύριζα στη γραμμή του άνω βλεφάρου και να τελειοποιήσετε την τεχνική σας στη σταθερή γραμμή με αυτό, πριν το αντικαταστήσετε με το eyeliner. Χρησιμοποιήστε ένα ψαλιδάκι για βλεφαρίδες για να τους δώσετε καμπυλότητα (πάντα σε γυμνές βλεφαρίδες, αλλιώς κινδυνεύουν να “σπάσουν”), και συνεχίστε με τη μάσκαρα που θα αποθεώσει το αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε τα φρύδια σας που είναι η κορνίζα των ματιών σας: αν θέλετε φυσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ή μια μάσκαρα φρυδιών με γρήγορες, κοφτές κινήσεις ενώ αν υπάρχουν κενά που θέλετε να γεμίσετε, προτιμήστε ένα προϊόν σε μορφή πούδρας. Για να τα τιθασεύσετε, απλώστε μια διάφανη μάσκαρα φρυδιών ως τελευταία κίνηση.   

8. Τελευταία κίνηση, το μακιγιάζ χειλιών

Και τα χείλη χρειάζονται τη φροντίδα τους, προκειμένου να γίνουν ένας βελούδινος καμβάς πάνω στον οποίο θα απλώσετε το χρώμα. Μην ξεχνάτε να κάνετε συστηματικά απολέπιση με ένα lip scrub και να τα περιποιείστε με ένα balm. Στο μακιγιάζ, ξεκινήστε τονίζοντας ή διορθώνοντας το περίγραμμα με ένα μολύβι χειλιών σε nude τόνο ή έναν τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν σας (το πολύ) και στη συνέχεια γεμίστε τα με αυτό (τα μολύβια χειλιών διακρίνονται για τη σταθερότητά τους), ώστε ακόμα και αν το κραγιόν σας χάσει την έντασή του, τα χείλη σας να μην μείνουν γυμνά. Τέλος, απλώστε το κραγιόν σας – σε tube, υγρό ή stain, όποιον τύπο και αν επιλέξετε, ξεκινήστε εφαρμόζοντας το κραγιόν στο κέντρο του κάτω χείλους και κατά μήκος του, πιέστε απαλά τα χείλη μεταξύ τους, τελειοποιήστε τις εξωτερικές γωνίες και κάντε blending με το δάχτυλο ή ένα πινέλο χειλιών, για να κατανείμετε ομοιόμορφα το χρώμα. Ταμπονάρετε τα χείλη με ένα χαρτομάντηλο και, αν θέλετε έξτρα ένταση στο χρώμα, απλώστε άλλη μια στρώση κραγιόν. Αν το χρώμα βγει κατά λάθος έξω από το περίγραμμα, μπορείτε να το διορθώσετε εύκολα παίρνοντας ελάχιστο concealer με το ειδικό πινέλο, και εφαρμόζοντάς το στα σημεία για να «καθαρίσετε» το λάθος και να εξασφαλίσετε ένα αποτέλεσμα ακριβείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-neseser-makeup-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Καθημερινό μακιγιάζ: τα βασικά για κάθε νεσεσέρ

Περισσότερα

1 / 4
alist-oilfree-beauty-feb24

13 Φεβρουαρίου 2024

Make up για λιπαρή επιδερμίδα: 5 oil-free φόρμουλες για άψογο ματ αποτέλεσμα

Περισσότερα

2 / 4
alist-holidaycollections-beauty-dec23

19 Δεκεμβρίου 2023

Holiday Beauty Collections 2023

Περισσότερα

3 / 4
alist-adventcalendars-beauty-dec23

19 Δεκεμβρίου 2023

Advent Calendars 2023: Το beauty countdown για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε!

Περισσότερα

4 / 4