Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

07 Νοεμβρίου 2018

Τι ακριβώς είναι η υψηλή αρωματοποιία

Υψηλή αρωματοποιία για τους γνώστες της beauty ορολογίας, niche parfumery για τους  λάτρεις των διεθνών όρων, "ακριβά αρώματα" για όσους τα λένε πιο απλά. Ο όρος «niche» δημιουργήθηκε για να περιγράψει αυτά τα σπάνια, ξεχωριστά αρώματα που δεν προορίζονται να κατακλύσουν την αγορά, αλλά να βρουν ανάμεσα στο κοινό εκείνους που θέλουν να φορούν κάτι μοναδικό, να ξεχωρίζουν μέσα από την επιλογή του αρώματός τους και να λένε τη δική τους ιστορία στο πέρασμά τους. Η λέξη «niche» αντανακλά την ιδιαιτερότητα αυτών των δημιουργιών, καθώς οι συνθέσεις τους χρησιμοποιούν πολύτιμα και ξεχωριστά συστατικά, δημιουργημένα από τους πιο ταλαντούχους αρωματοποιούς στον κόσμο. Μέσα σε κάθε άρωμα κρύβονται ώρες στα εργαστήρια αρωματοποιίας και κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη και μοναδική. 

Ας μάθουμε μερικά πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τα niche  αρώματα

1. Τα niche αρώματα δεν είναι  απλώς μια τάση της εποχής. Υπήρχαν πολύ πριν τα μάθουμε ή μάλλον πολύ πριν γεννηθούμε! Η υψηλή αρωματοποιία ξεκίνησε ως απαίτηση των βασιλικών οικογενειών για προσωποποιημένες δημουργίες, καθώς οι βασιλείς ήθελαν να έχουν το δικό τους signature άρωμα, πολυτελές και μοναδικό όπως εκείνοι. 

2.  H Βασίλισσα Ελισάβετ η  Α ήταν από τις πρώτες λάτρεις των ξεχωριστών αρωμάτων, με αφετηρία πιο πρακτικούς σκοπούς, καθώς  είχε ζητήσει να της δημιουργήσουν ένα άρωμα που θα κάλυπτε τη φυσική της μυρωδιά  όταν πάθαινε κρίσεις πανικού. Λέγεται ότι ήταν ένα όμορφο άρωμα που την έκανε να ξεχωρίζει και από τότε προσπαθουν να το αναπαράγουν. 

3. Η υψηλή αρωματοποίια αφορά σπάνια αρώματα, άρα δε μπορεί να βρίσκεται παντού. Τα αρώματά της υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης που ταιριάζουν με την πολυτέλεια και την αισθητική του eχclusive concept τους. 

4. Ένα πολύ σύνηθες χαρακτηριστικό των Niche αρωμάτων είναι ότι υμνούν κάθε φορά ένα διαφορετικό συστατικό. Γι' αυτό συχνά θα βρούμε υπέροχα αρώματα που έχουν ως πρωταγωνιστή τους το τριαντάφυλλο, το σανδαλόξυλο και άλλα πολύτιμα στυστατικά. 

5. Η υψηλή τους τιμή οφείλεται στο γεγονός ότι τα συστατικά τους είναι σπάνια, δυσεύρετα και πολύτιμα. Παράδειγμα, τα Niche αρώματα από τριαντάφυλλο που  για ένα μπουκάλι τους χρειάζονται 3000 τριαντάφυλλα από τη Grasse!

6. Oι χώρες όπου άνθισε η υψηλή αρωματοποιία - και συνεχίζει να αποτελούν πυρήνα της - είναι η Ιταλία και η Γαλλία. 

7.  Πολλά συστατικά που ξεχωρίζουν στην υψηλή αρωματοποιία είναι πιο...περίεργα από όσο ακούγονται. Για παράδειγμα το Oud είναι μια ρητίνη που παράγει ένας συγκεκριμένος τύπος δένδρου όταν μολυνθεί από μύκητα και το musk είναι  μια έντονη σε μυρωδιά ουσία που εκκρίνεται από το σώμα του αρσενικού ελαφιού. 

8. Πίσω από διάσημες δημουργίες niche αρωματοποιίας κρύβονται πάντα σπουδαίες "μύτες"  που έχουν τελειώσει τις μεγαλύτερες σχολές αρωματοποιίας στον κόσμο. Μερικοί από αυτούς είναι ο Francis Kurkdjian (δημιουργός πολλών αρωμάτων, αλλά και ιδρυτής του Μaison Francis Kurkdjian), ο Francois Demachy και ο Jean-Claude Helena. 

9. Σήμερα, σε χώρες όπως η Ινδία ή το Λάος, υπάρχουν ομάδες εκατοντάδων ανθρώπων που εργάζονται σκληρά για να καλύψουν της ανάγκες του κλάδου της υψηλής αρωματοποιίας. Μια συνθήκη που ευνοεί την παραγωγή μοναδικών συστατικών, αλλά ενισχύει και τις οικονομιές χωρών που η γεωγραφική τους θέση τους χάρισε το προνόμιο να καλλιεργούν  ξεχωριστά δώρα της φύσης. 

Τα αγαπημένα μας Niche αρώματα αυτή την περίοδο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-pws-na-diarkei-to-arwma-june24

10 Ιουνίου 2024

Πώς να διαρκεί περισσότερο το άρωμά μου;

Περισσότερα

1 / 4
alist-acnestudios-aroma-beauty-may24

24 Μαΐου 2024

Acne Studios par Frederic Malle

Περισσότερα

2 / 4
alist-beauty-anoixiatika-aromata-mar24

16 Μαΐου 2024

5 ανοιξιάτικα, γυναικεία αρώματα που μυρίζουν φρεσκάδα

Περισσότερα

3 / 4
alist-eaudeparfumeaudetoilette-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Eau de Parfum & Eau de Toilette: Τι διαφορά έχουν;

Περισσότερα

4 / 4