Fashion Sale up to 50% off | SHOP NOW
Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

Σας υπενθυμίζουμε! Το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων attica είναι το atticadps.gr και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε άλλο e-shop ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο attica, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες λέξεις.

10 Μαΐου 2022

Κάθε πότε πρέπει να κάνω μάσκα προσώπου;

Μάθετε κάθε πότε πρέπει να κάνετε μάσκα προσώπου για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας!

Μπορεί να μην την συναντάμε στην καθημερινή ιεροτελεστία skincare, ωστόσο η μάσκα προσώπου είναι μια εξαιρετική λύση-εξπρές για εκείνες τις φορές που η επιδερμίδα «ζητάει» κάτι περισσότερο, άμεσα. Η σύνθεση της μάσκας προσώπου είναι ειδικά μελετημένη ώστε να απαντάει στοχευμένα στις ανάγκες που παρουσιάζει η επιδερμίδα ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας μέγα-δόσεις εκείνων των συστατικών που θα επαναφέρουν την ισορροπία της: ενυδάτωση, θρέψη, έλεγχος της λιπαρότητας, βελτίωση της εμφάνισης των πόρων, σύσφιξη, καταπολέμηση της κούρασης και της θαμπάδας, για κάθε ανάγκη του δέρματος, υπάρχει και μία μάσκα που δίνει την κατάλληλη απάντηση, προσφέροντας παράλληλα μια απολαυστική, χαλαρωτική εμπειρία spa στο σπίτι.

Ανάλογα, λοιπόν, με την ανάγκη που καλείται να καλύψει κάθε μάσκα, κλείνει στην καρδιά της τον κατάλληλο συνδυασμό συστατικών: για παράδειγμα, οι μάσκες με υαλουρονικό οξύ προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα και «γεμίζουν» τις λεπτές γραμμές εκ των έσω, ενώ εκείνες με λευκή άργιλο δεσμεύουν τη λιπαρότητα και εξυγιαίνουν την επιδερμίδα, μάσκες με υδροξυοξέα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του προσώπου και βοηθούν στην κυτταρική ανανέωση, ενώ οι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μάσκες (βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φερουλικό οξύ, ρεσβερατρόλη κ.α.) ενυδατώνουν, διώχνουν τη θαμπάδα, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τις επιπτώσεις τους.

Κάθε πότε πρέπει να κάνετε μάσκα προσώπου; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο γενικός κανόνας συστήνει τη χρήση της μάσκας μία με δύο φορές την εβδομάδα, αν και αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σας και, βέβαια, από τα συστατικά που περιέχει η μάσκα που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, μια μάσκα που περιέχει ενεργά συστατικά απολέπισης, όπως το σαλικυλικό οξύ, ή συστατικά όπως η άργιλος που δεσμεύουν τη λιπαρότητα και συσφίγγουν τους πόρους, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή. Αν όμως έχετε επιδερμίδα με τάση για ξηρότητα ή με ευαισθησίες, τότε θα πρέπει να αποφύγετε εντελώς αυτού του τύπου τις μάσκες και να προτιμήσετε συνθέσεις ενυδατικές και καταπραϋντικές.

Το φαινόμενο over-masking

Είναι γεγονός πως βλέποντας τα άμεσα αποτελέσματα που μπορεί να δώσει μια μάσκα στο πρόσωπο, είναι εύκολο να το... παρακάνουμε με τη χρήση της, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Η υπερβολή στη χρήση της μάσκας προσώπου μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στον επιδερμικό φραγμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροφλεγμονές, ερεθισμοί, σπυράκια, αφυδάτωση. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται άμεσα από τη σύνθεσή της: οι μάσκες που έχουν ενυδατική, θρεπτική ή καταπραϋντική δράση μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα, περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα. Αντίθετα, μάσκες με απολεπιστική δράση και συστατικά όπως η άργιλος, η ρετινόλη, το σαλικυλικό οξύ, τα οξέα φρούτων κ.α. μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα αν γίνονται πιο συχνά από ό,τι είναι απαραίτητο, γιατί απομακρύνουν από την επιφάνειά της τα προστατευτικά έλαια και τα φιλικά βακτήρια που είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία του δέρματος- για αυτό, περιοριστείτε σε μία φορά την εβδομάδα.  

 

Multi-masking: μια έξυπνη ιδέα στο skincare

Το multi-masking είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει στην περιποίηση της επιδερμίδας και όχι άδικα: εφαρμόζοντας διαφορετικές μάσκες σε διαφορετικές ζώνες του προσώπου, ανάλογα με ανάγκες που παρατηρείτε σε κάθε μία από αυτές, προσφέρετε μια απόλυτα στοχευμένη, sur mesure φροντίδα. Έτσι, αν σας ταλαιπωρεί η λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα στη ζώνη Τ, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μάσκα με σαλικυλικό οξύ μόνο σε αυτή την περιοχή ενώ αν θέλετε την ίδια στιγμή να καταπολεμήσετε κούραση και θαμπάδα στο υπόλοιπο πρόσωπο, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μάσκα που θα επαναφέρει τη φωτεινότητα και θα το αναζωογονήσει. Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος να εξασφαλίσετε πως η επιδερμίδα σας θα λάβει τα σωστά συστατικά, στις σωστές περιοχές του προσώπου, χωρίς να διαταραχτεί η ισορροπία της.  

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

/files/articles/talk/TALK_AUG20_FACEMASKS1.jpg

25 Αυγούστου 2020

6 top μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης προσώπου μετά τις διακοπές

Περισσότερα

1 / 3
/files/articles/talk/TALK_MAR20_MASK2.jpg

15 Μαρτίου 2020

5 best selling μάσκες προσώπου για βαθιά αναζωογόνηση

Περισσότερα

2 / 3
/files/articles/talk/TALK_Jan20_beauty_masks.jpg

27 Ιανουαρίου 2020

Λιπαρή επιδερμίδα: 6 best by test μάσκες για βαθύ καθαρισμό!

Περισσότερα

3 / 3