Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

17 Μαΐου 2019

Πώς να επιλέξετε την κρέμα προσώπου για την επιδερμίδα σας

Η κρέμα προσώπου είναι ένα ζωτικής σημασίας καλλυντικό προϊόν για την επιδερμίδα μας. Στην πραγματικότητα είναι και ένα από τα πρώτα καλλυντικά που αναζητάμε όταν είμαστε έφηβες ή νεαρές ενήλικες, ενώ δε σταματάμε ποτέ να αναγνωρίζουμε την αξία της μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Στην εποχή μας η κρέμα προσώπου δεν είναι απλώς μια ενυδατική σύνθεση που δροσίζει την επιδερμίδα, αλλά ένα όπλο φροντίδας που εκτός από ενυδάτωση μπορεί να προσφέρει πάρα πολλές ακόμη παράλληλες δράσεις. Μέσα στα δεκάδες πια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά κρύβεται και το δικό μας ιδανικό προϊόν, αρκεί να ακολουθήσουμε την κατάλληλη διαδικασία για να το ανακαλύψουμε. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς θα ανακαλύψουμε την καλύτερη κρέμα προσώπου για εμάς

Βήμα 1: "Ακούω" την επιδερμίδα μου

Η διαδικασία αναζήτησης της ιδανικής κρέμας ξεκινάει με την αποκρυπτογράφηση της επιδερμίδας. Δε μπορούμε να ψάξουμε για το κατάλληλο προϊόν αν δεν ξέρουμε τι τύπο δέρματος και τι ανάγκες έχουμε, αφού αυτά θα αποτελέσουν τη βασική πυξίδα στην εξερεύνησή μας. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά μόνες μας, τότε μπορούμε να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό, όπως δερματολόγο ή αισθητικό, και να κρατήσουμε τη διάγνωσή τους ως οδηγό για κάθε επιλογή ομορφιάς. Μάλιστα, αυτή η επαγγελματική συμβουλή κρίνεται απαραίτητη έστω και μια φορά την πενταετία, καθώς σύμφωνα με έρευνες 4 στις 10 γυναίκες δε γνωρίζει τι τύπο επιδερμίδας έχει, ενώ δηλώνουν σίγουρες γι' αυτό που πιστεύουν. 

Βήμα 2:  Αποκλείω κατηγορίες και καταλήγω σε μια short list

Γνωρίζοντας τι τύπο δέρματος και τι ανάγκες έχουμε, αυτομάτως έχουμε αποκλείσει πολλές κατηγορίες προϊόντων  που δεν κάνουν για εμάς. Καταλήγοντας για παράδειγμα στη λιπαρή επιδερμίδα με ανάγκη  καταπολέμησης των ορατών πόρων και των μαύρων στιγμάτων, τότε έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων που ανάμεσά τους κρύβεται και το δικό μας ιδανικό. 

Βήμα 3:  Δοκιμάζω

Η δυνατότητα δοκιμής προϊόντων είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τον κόσμο των καλλυντικών. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αξιοποιούμε τη δειγματοδιανομή που μας προσφέρεται - στο atticabeauty.gr θα βρείτε τον πρωτοποριακό μηχανισμό επιλογής δειγμάτων που σας προσφέρει την ευκαιρία να διαλέξετε το δείγμα που επιθυμείτε - ή και να επιλέγουμε travel sizes προϊόντα ή σετ προϊόντων που μας επιτρέπουν να δοκιμάσουμε νέες υφές και συνθέσεις, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε ολόκληρο το προϊόν.  

Βήμα 4: Αξιολογώ το προϊόν

Για να δώσουμε στο προϊόν που επιλέξαμε την ευκαιρία που του αξίζει, πρέπει να το δοκιμάσουμε υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Η κρέμα δε θα μας δείξει ποτέ τι αξίζει εάν την εφαρμόσουμε σε μη καθαρή επιδερμίδα ή δεν τη δοκιμάσουμε περισσότερες από μια φορές. Ο σωστός χρόνος και η κατάλληλη προετοιμασία για την εφαρμογή του προϊόντος, θα δώσει στη φόρμουλα που επιλέξαμε την αφορμή να αποδείξει αν είναι για εμάς το κατάλληλο προϊόν. Αν η κρέμα μάς τραβάει, μας δημιουργεί ερεθισμό ή δεν μας ικανοποιεί για οποιονδήποτε λόγο τότε μάλλον δεν κάνει για εμάς, ακόμη και αν η φίλη μας έμεινε κατενθουσιαμένη και αξιολόγησε τελείως διαφορετικά το προϊόν. 

Βήμα 5:  Το εφαρμόζω σωστά 

Όπως συνέβη και με τη διαδικασία αξιολόγησης και δοκιμής, έτσι και η διαδικασία της εφαρμογής πρέπει να υπάγεται στα σωστά πλαίσια. Ακολουθούμε τις οδηγίες που μας λέει το προϊόν και συνεχίζουμε να φροντίζουμε όσο καλύτερα γίνεται την επιδερμίδα μας πριν την εφαρμογή, αλλά και μετά από αυτή. Επειδή νιώθουμε ότι βρήκαμε ένα σωστό προϊόν που μας φέρνει αποτελέσματα, δε σημαίνει ότι σταματάμε να περιποιούμαστε καθολικά το πρόσωπό μας. 

Βήμα 6: Το συνδυάζω με τα κατάλληλα προϊόντα 

Ωραία η ενυδατική ημέρας με αντιγηραντική δράση για ξηρές επιδερμίδες που διαλέξαμε. Τι γίνεται αν επιμένουμε όμως σε ένα προϊόν καθαρισμού που δεν έχουμε κατανοήσει ότι είναι για λιπαρά δέρματα και μας ξηραίνει τελικά ακόμη παραπάνω; Πριν αναθεωρήσουμε και πούμε ότι η κρέμα προσώπου μας τελικώς δεν ήταν η ιδανική, ας ρίξουμε μια ματιά σε όλο μας το οπλοστάσιο ομορφιάς και ας το επαναξιολογήσουμε προς όφελος της επιδερμίδας μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-beauty-katharismos-prosopou-mar24

15 Μαΐου 2024

Καθαρισμός προσώπου: Το Α και το Ω μιας υγιούς επιδερμίδας

Περισσότερα

1 / 4
alist-beauty-ritides-mar24

15 Μαΐου 2024

Η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου για την επιδερμίδα σας

Περισσότερα

2 / 4
alist-serum-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Τι είναι τα serum προσώπου και γιατί τα χρειάζεστε στο καθημερινό σας skincare;

Περισσότερα

3 / 4
alist-puffyeyes-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα puffy eyes

Περισσότερα

4 / 4