Λόγω ετήσιας απογραφής, ενδέχεται να υπάρξει μικρή καθυστέρηση στην αποστολή των παραγγελιών. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Σας υπενθυμίζουμε! Το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων attica είναι το atticadps.gr και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε άλλο e-shop ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο attica, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες λέξεις.

28 Αυγούστου 2018

ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ;

Είστε σίγουρες ότι έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα;

- Τι τύπο επιδερμίδας έχεις;
- Ευαίσθητη, σίγουρα. 
- Πώς το έχεις καταλάβει. 
- Μα είναι εμφανές.  Το νιώθω. 

8 στις 10 γυναίκες πιστεύουν ότι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.
Οι περισσότερες από αυτές δε γνωρίζουν ποια είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου τύπου δέρματος. Μάλιστα, αισθάνονται την ευαισθησία της επιδερμίδας τους ακόμη πιο έντονα όταν συζητήσουν για αυτή! Στην πραγματικότητα, οι μισές από αυτές έχουν πράγματι ευαίσθητη επιδερμίδα, αφού οι υπόλοιπες βιώνουν απλώς συμπτώματα άλλων τύπων επιδερμίδας που τα μεταφράζουν διαφορετικά. Η ξηρότητα σε κάποια σημεία του προσώπου, η λιπαρότητα στη ζώνη Τ ή τάση για ακμή δεν καθιστούν ένα δέρμα ευαίσθητο, αντίθετα το καθιστούν ξηρό, μικτό και ακνεϊκό αντίστοιχα. Η ευαισθησία της επιδερμίδας ορίζεται όταν συνυπάρχουν τα παρακάτω συμπτώματα: δέρμα που ερεθίζεται εύκολα, έχει αίσθημα κνησμού, βγάζει κοκκινίλες, ξεφλουδίζει, καίγεται εύκολα, ξηραίνεται έντονα, αφήνει αίσθηση τραβήγματος, είναι τραχύ, αντιδράει στον ήλιο, στις αλλαγές θερμοκρασίας και στα κοινά προϊόντα περιποίησης. 

Πώς φροντίζουμε την ευαίσθητη επιδερμίδα; 
Το ευαίσθητο δέρμα απαιτεί εξειδικευμένη φροντίδα. Τα προϊόντα που συνθέτουν την καλλυντική περιποίηση μιας τέτοιας επιδερμίδας πρέπει να είναι καλά επιλεγμένα και συχνά απαιτούν τη γνώμη δερματολόγου ή φαρμακοποιού. Τα καλλυντικά της καθημερινής φροντίδας πρέπει να περιέχουν φυσικά συστατικά και όχι βαριά χημική σύνθεση. Επίσης, είναι σημαντικό να μην περιέχουν αρώματα, αλλεργιογόνα ή φαγεσερωγόνα, καθώς η ευαίσθητη επιδερμίδα δε μπορεί να τα "αντέξει".
Ο σωστός καθαρισμός είναι το Α και το Ω για την ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς οι ρύποι και το μακιγιάζ την επιβαρύνουν. Γι' αυτό πρέπει να βρούμε προϊόντα που τη σέβονται και δεν την ερεθίζουν. Η αγορά έχει άφθονα τέτοια προϊόντα για κάθε budget. Η απολέπιση πρέπει να αποφεύγεται, καθώς κάνει την ευαίσθητη επιδερμίδα να αντιδράει έντονα και απρόβλεπτα. Αν είναι ανάγκη, καλύτερο να γίνεται μέσα από κάποια εξατομικευμένη θεραπεία σε δερματολογικό ιατρείο.
 Η ενυδάτωση του ευαίσθητου δέρματος πρέπει επίσης να γίνεται με εξειδικευμένες επιλογές  και αν είναι δυνατόν να μη συνδυάζεται με έντονα αντιγηραντικά συστατικά, αφού συστατικά όπως το άλφα υδροξύ προκαλεί ερεθισμούς. Η αντηλιακή προστασία είναι σαφώς απαραίτητη και πρέπει να γίνει ρουτίνα για όλο το χρόνο. 
Τέλος, σχετικά με το μακιγιάζ καλό είναι  να γίνεται με υποαλλεργικά προϊόντα και να μην συνηθίζεται το πολύ βαρύ make up ώστε  να αναπνέει το δέρμα. Η κοσμητολογία έχει και εδώ να προτείνει πολλά, ειδικά προϊόντα, γεγονός που κάνει όλες τις γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα, αλλά με διάθεση για  πιο έντονο μακιγιάζ να βρίσκουν τη λύση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-beautytalk-beauty_friday___nov22

23 Νοεμβρίου 2022

Black Friday: Top Προϊόντα Ομορφιάς & Μακιγιάζ

Περισσότερα

1 / 4
alist-beautytalk-beauty-friday-nov22

22 Νοεμβρίου 2022

Black Friday: Κρέμες Προσώπου που Αξίζει να Αποκτήσετε

Περισσότερα

2 / 4
20221019-atticabeauty-beautytalk-kilides_sta_xeria___1

21 Οκτωβρίου 2022

Κηλίδες στα χέρια: πώς θα απαλλαγείτε;

Περισσότερα

3 / 4
20221019-atticabeauty-beautytalk-hyaluronic_face_cream

21 Οκτωβρίου 2022

Κρέμες προσώπου με υαλουρονικό: Τα οφέλη που προσφέρουν

Περισσότερα

4 / 4