Fashion Sale up to 50% off | SHOP NOW
Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

Σας υπενθυμίζουμε! Το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων attica είναι το atticadps.gr και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε άλλο e-shop ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο attica, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες λέξεις.

29 Οκτωβρίου 2021

Βαφές μαλλιών στο σπίτι: Βασικές συμβουλές για άψογο αποτέλεσμα

Μάθετε τα do's and don'ts που πρέπει να ακολουθήσετε.

Αν βρίσκεστε ένα βήμα πριν πάρετε την απόφαση να βάψετε μόνη σας τα μαλλιά σας στο σπίτι, αυτό το ποστ σάς ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Καταρχήν οφείλουμε να πούμε ότι δεν έχετε τίποτε να φοβάστε: οι εποχές που η βαφή στο σπίτι ήταν μπελάς με όχι και τόσο ικανοποιητική απόδοση χρώματος, ανήκουν πλέον στο παρελθόν! Η νέα γενιά βαφών συνδυάζει την ευκολία στη χρήση με την ασφάλεια στη σύνθεση και φυσικά με χρώματα τόσο πλούσια και λαμπερά, που θα σας κάνουν να νιώθετε περήφανη για το αποτέλεσμα που πετύχατε. Μάλιστα, οι εταιρείες καλλυντικών ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη στην κατηγορία (η οποία μας «επανασυστήθηκε» και κυριολεκτικά απογειώθηκε στη διάρκεια των lockdown) εμπλουτίζοντας τη σύνθεση της βαφής με καλλυντικά συστατικά που περιποιούνται την τρίχα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενώ πλέον τα κουτάκια των βαφών φιλοξενούν και προϊόντα προετοιμασίας πριν τη βαφή και βαθιάς φροντίδας για μετά, που κλειδώνει το χρώμα και δίνει έξτρα λάμψη. Όλα αυτά κάνουν σίγουρα τις βαφές μαλλιών στο σπίτι μια τέλεια επιλογή, ειδικά αν το budget σας είναι περιορισμένο, όμως προσοχή: αν θέλετε να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας (ειδικά από μία οικογένεια χρώματος σε άλλη), μην το επιχειρήσετε μόνη στο σπίτι γιατί πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί ειδική τεχνική τόσο για το ίδιο το αποτέλεσμα όσο και για την προστασία των μαλλιών από την ταλαιπωρία.

Όσον αφορά στους τύπους των βαφών, υπάρχει η ημιμόνιμη βαφή η οποία εναποθέτει τις χρωστικές της στο εξωτερικό περίβλημα της τρίχας και φεύγει με τα λουσίματα και η μόνιμη βαφή που, χάρη στην ειδική σύνθεσή της, ανοίγει τα λέπια της τρίχας και εισχωρεί στο εσωτερικό της, δεν φεύγει με τα λουσίματα, και χρειάζεται επανάληψη, όταν βγει η ρίζα.  


10 βασικές συμβουλές για βαφή στο σπίτι:

#1 Βρείτε την ιδανική απόχρωση

Για να επιλέξετε την ιδανική απόχρωση βαφής, καταρχήν εστιάστε στο ράφι που φιλοξενεί τις κοντινές στο χρώμα που έχετε, αποχρώσεις. Κρατήστε μια τούφα από τα μαλλιά σας δίπλα στη φωτογραφία του «πριν» που θα βρείτε πάνω στο κουτάκι της βαφής, ώστε να βρείτε την πιο κοντινή σε εσάς απόχρωση.
 

#2 
Αγοράστε δύο κουτάκια βαφής
Αν τα μαλλιά σας έχουν μήκος από τον ώμο και κάτω, καλύτερα αγοράστε δύο κουτάκια για να είστε σίγουρη ότι θα έχετε όσο προϊόν χρειαστεί για να καλύψετε ολόκληρο το κεφάλι σας (το πάχος της τρίχας παίζει ρόλο στην ποσότητα που θα χρειαστείτε). Εξάλλου, αν σας περισσέψει τελικά το ένα κουτάκι, θα το αξιοποιήσετε στην επόμενη βαφή.
 

#3 Μην επιχειρήσετε να αναμείξετε αποχρώσεις
Όσο θελτική και αν μοιάζει η ιδέα να γίνετε colorist στη θέση του colorist, στην πραγματικότητα είναι εντελώς λάθος! Η ανάμειξη αποχρώσεων θέλει βαθιά γνώση και είναι δουλειά του ειδικού – οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα από πλευράς σας με βαφές μαλλιών για το σπίτι είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα σας στείλει... τρέχοντας στο κομμωτήριο προκειμένου ο ειδικός να σώσει ό,τι σώζεται.
 

#4 Κάντε τεστ αλλεργίας
Δύο μέρες πριν τη βαφή, κάντε το τεστ αλλεργίας για να είστε απολύτως σίγουρες πως δε θα βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστε εκπλήξεις. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να κάνετε κάθε φορά, γιατί αλλεργία απέναντι σε οποιοδήποτε συστατικό της σύνθεσης μπορεί να παρουσιάσετε οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και αν την έχετε ξαναχρησιμοποιήσει.


#5 
Δοκιμάστε τη βαφή σε μια τούφα
Οι περισσότερες γυναίκες παραλείπουν αυτό το βήμα, όμως η δοκιμή είναι απαραίτητη, ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια νέα απόχρωση. Ακολουθώντας τις οδηγίες, βάψτε μια τούφα σε κρυφό σημείο και δείτε αν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα ώστε να προχωρήσετε – μπορεί να χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος, αλλά θα είστε σίγουρες πως δεν θα βγείτε με πορτοκαλί μαλλιά.
 

#6 Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από το χρώμα
Από τις πιο αμήχανες beauty καταστάσεις είναι να καταλήξετε με γραμμές χρώματος στην επιδερμίδα κοντά στη ρίζα των μαλλιών σας. Αυτό το ενδεχόμενο μπορείτε να αποφύγετε πανεύκολα απλώνοντας βαζελίνη, ένα διάφανο balm ή αμυγδαλέλαιο κατά μήκος του μετώπου, στους κροτάφους και τα αυτιά σας – αυτό το διάφανο φιλμ θα συγκρατήσει τη βαφή σε περίπτωση που πάει να «τρέξει» προς τα κάτω, ώστε να μην λερώσει την επιδερμίδα σας.
 

#7 Αποφύγετε το λούσιμο 2 μέρες πριν
Οι βαφές νέας γενιάς είναι φιλικές με την επιδερμίδα του κεφαλιού, ωστόσο γιατί να μην αξιοποιήσετε και το φυσικό προστατευτικό φιλμ που δημιουργούν τα έλαια τα οποία παράγονται φυσικά από το τριχωτό;


#8 
Μην βρέχετε τα μαλλιά πριν τη βαφή
Τόσο οι ειδικοί όσο και οι συσκευασίες των βαφών αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά να βάφετε τα μαλλιά σας στεγνά. Ο λόγος; Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, η βαφή ενδέχεται να μην εισχωρήσει στην τρίχα ή μπορεί να αραιώσει, με κίνδυνο το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό.
 

#9 Ξεκινήστε τη βαφή από τη ρίζα
Αν έχετε ήδη βαμμένα μαλλιά, θα πρέπει να ξεκινήσετε την εφαρμογή της βαφής από τις ρίζες, αφού χωρίσετε τα μαλλιά σας σε τούφες για να μπορείτε να «δουλέψετε» πιο εύκολα και χωρίς κενά. Επειδή έχουν τη φυσική σας βάση και επειδή δεν έχουν υποστεί φθορά, χρειάζονται τη μεγαλύτερη ποσότητα χρώματος και τον περισσότερο χρόνο αναμονής. Αφήστε τη βαφή να δράσει για όση ώρα προτείνεται στο κουτί της και μετά χτενίστε το προϊόν κατά μήκος των μαλλιών σας, για να επιτύχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χρώματος και λάμψης.  
 

#10 Αραιώστε τα λουσίματα
Αν θέλετε τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά σας να κρατήσουν για περισσότερο διάστημα την ένταση και τη λάμψη του χρώματος, αραιώστε τα λουσίματα λένε οι experts. Κάθε φορά που βρέχετε τα μαλλιά σας, τα μόρια της βαφής γλιστράνε από τα λέπια της τρίχας, καθώς αυτά ανοίγουν, με αποτέλεσμα σταδιακά το χρώμα να θαμπώνει. Αποφύγετε, λοιπόν, το συχνό λούσιμο, χρησιμοποιείστε ένα ξηρό σαμπουάν στα μεσοδιαστήματα για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας και οπωσδήποτε επιλέξετε ένα ειδικό, sulfate-free σαμπουάν και conditioner για βαμμένα μαλλιά, που κρατάει το χρώμα ζωντανό.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-hair-beauty-dec23

11 Δεκεμβρίου 2023

Περιποίηση μαλλιών: Νέες αφίξεις που αξίζουν το ενδιαφέρον σας

Περισσότερα

1 / 4
alist-hairmasks-beauty-oct23

18 Οκτωβρίου 2023

Αναδόμηση μαλλιών: Θεραπείες στο σπίτι & serums για... ολική επαναφορά!

Περισσότερα

2 / 4
alist-hairtreatment-beauty-july23

14 Ιουλίου 2023

Καλοκαιρινή περιποίηση μαλλιών

Περισσότερα

3 / 4
alist-hair-beauty-june23

12 Ιουνίου 2023

5 Top Προϊόντα Περιποίησης Μαλλιών για Ζωντανό Χρώμα

Περισσότερα

4 / 4