Fashion Sale up to 50% off | SHOP NOW
Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

Σας υπενθυμίζουμε! Το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων attica είναι το atticadps.gr και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε άλλο e-shop ή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο attica, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες λέξεις.

31 Δεκεμβρίου 2020

5 Tips για τέλεια φρύδια στο σπίτι

Μάθετε τις τεχνικές, αλλά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε.

Φρύδια στο σπίτι: ένα από τα κεφάλαια του beauté μας που μοιάζει απλό, αλλά θέλει προσοχή μια που αυτή η περιοχή δεν συγχωρεί εύκολα τα λάθη. Αν εμπιστεύεστε το grooming τους στα χέρια ενός ειδικού, αλλά δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε να ανοίξουν ξανά τα beauty salons - αλλά και αν έχετε αναλάβει η ίδια την περιποίηση των φρυδιών σας - τα tips που ακολουθούν θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και θα σας προστατέψουν από τα κοινά λάθη που καταστρέφουν το σχήμα τους.

1. Τα σωστά εργαλεία

Για να φροντίσετε τα φρύδια σας στο σπίτι χρειάζεστε, προφανώς, ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό τσιμπιδάκι με κοφτή, πλακέ άκρη, γιατί αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα και έτσι αποφεύγετε το σπάσιμο. Θα χρειαστείτε επίσης και ένα ειδικό ψαλιδάκι για φρύδια - αν δεν έχετε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή σας, αποφύγετε τον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ψαλίδι βρίσκεται στο σπίτι σας αυτή τη στιγμή, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ανομοιόμορφο trimming.

2. Καθρέφτης και φωτισμός

Όσο για τον καθρέφτη, οι experts θα σας εκπλήξουν, καθώς λένε «όχι» στον μεγεθυντικό καθρέφτη (μικρό ή μεγάλο) που μαγνητίζει το βλέμμα στις μικροσκοπικές τριχούλες και συχνά μας παρασύρει να αφαιρέσουμε περισσότερες από όσες χρειάζεται. Χρησιμοποιήστε λοιπόν έναν κανονικό καθρέφτη, ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή μπροστά σας τη συνολική εικόνα του προσώπου σας και του σχήματος των φρυδιών σας. Και, φυσικά, το φυσικό φως είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας όταν κάνετε grooming, για αυτό καλό είναι να στέκεστε κοντά σε ένα παράθυρο, ώστε να διαχέεται ομοιόμορφα το φως στο πρόσωπό σας.

3. Βρείτε το φυσικό σχήμα και τόξο των φρυδιών σας

Αν κάνετε μόνες σας το grooming των φρυδιών σας, αφήστε τα να μεγαλώσουν αρκετά, ώστε να είναι εμφανές το φυσικό τους σχήμα - αν τα περιποιείται ειδικός, τότε είναι πιο απλό να ακολουθήσετε το σχήμα που έχει ήδη δημιουργήσει εκείνος. Στόχος είναι να βγάλετε όσο λιγότερες τριχούλες γίνεται, ώστε να ανοίξετε το τελείωμα του τόξου των φρυδιών σας. Για να βρείτε πού θα πρέπει να ξεκινάει και πού να τελειώνει το τόξο, κρατήστε ένα μολύβι κάθετα στο πρόσωπό σας, ώστε να εφάπτεται στην εξωτερική πλευρά του ρουθουνιού σας. Το σημείο όπου καταλήγει το μολύβι είναι το σημείο όπου θα πρέπει να ξεκινάει το φρύδι σας. Στη συνέχεια, κρατώντας πάντα το μολύβι εφαπτόμενο στο ρουθούνι, μετακινήστε το διαγώνια, ώστε να περνάει νοητά από την ίριδα του ματιού σας. Το σημείο όπου τέμνεται με το φρύδι σας θα πρέπει να είναι το ψηλότερο σημείο του τόξου του. Τέλος, κρατώντας σταθερά το μολύβι στην εξωτερική πλευρά του ρουθουνιού, μετακινήστε το έτσι ώστε να περνάει από την εξωτερική γωνία του ματιού - το σημείο όπου συναντάει το φρύδι σας, είναι το σημείο που θα πρέπει να τελειώνει.

4. Μαρκάρετε το περίγραμμα του τόξου, πριν ξεκινήσετε να βγάζετε τα φρύδια σας

Είναι απαραίτητο να έχετε έναν «οδηγό» ξεκινώντας να βγάζετε τα φρύδια σας, ώστε να είστε σίγουρες πως θα αποφύγετε λάθη και κενά. Με ένα μολύβι φρυδιών οριοθετήστε το σχήμα τους απαλά και, αν έχετε στο νεσεσέρ σας μια διάφανη μάσκαρα φρυδιών, τώρα είναι η στιγμή να τη χρησιμοποιήσετε με φορά προς τα πάνω και έξω, προκειμένου να έχετε ξεκάθαρη εικόνα της κατεύθυνσης που βγαίνουν τα φρύδια σας. Αν υπάρχουν μακριές τρίχες που ξεφεύγουν από το περίγραμμα, μπορείτε να τις κόψετε με το ειδικό ψαλιδάκι, μία μία.

5. Αφαιρέστε πολύ προσεκτικά

Με το τσιμπιδάκι ξεκινήστε να αφαιρείτε αργά και σταθερά τις τριχούλες από την εσωτερική γωνία του ματιού κατά μήκος της κάτω πλευράς του τόξου, πάντα προς την κατεύθυνση που φυτρώνουν, και αφού τελειώσετε συνεχίστε με την πάνω πλευρά του τόξου. Εδώ θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές, αφαιρέστε μόνο ό,τι βγαίνει έξω από το σχήμα που θέλετε - είναι προτιμότερο να κάνετε μερικές διορθωτικές κινήσεις μετά, αν χρειάζεται, παρά να βρεθείτε με ένα σχήμα που δεν σας κολακεύει και πολύ δύσκολα διορθώνεται.


Σάς προτείνουμε:

Credo, Επαγγελματικό τσιμπιδάκι φρυδιών

NYX Professional Makeup Control Freak Eye Brow Gel

Maybelline New York Gel Brow Mascara

Estée Lauder The Brow Multi-Tasker

MAC Shape & Shade Brow Tint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-neseser-makeup-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Καθημερινό μακιγιάζ: τα βασικά για κάθε νεσεσέρ

Περισσότερα

1 / 4
alist-oilfree-beauty-feb24

13 Φεβρουαρίου 2024

Make up για λιπαρή επιδερμίδα: 5 oil-free φόρμουλες για άψογο ματ αποτέλεσμα

Περισσότερα

2 / 4
alist-holidaycollections-beauty-dec23

19 Δεκεμβρίου 2023

Holiday Beauty Collections 2023

Περισσότερα

3 / 4
alist-adventcalendars-beauty-dec23

19 Δεκεμβρίου 2023

Advent Calendars 2023: Το beauty countdown για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε!

Περισσότερα

4 / 4