Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!

10 Δεκεμβρίου 2019

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Βασικός οδηγός για αρχάριες!

Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε, και αν είστε αρχάρια στη χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων θα χρειαστεί να το έχετε κατά νου στις πρώτες σας απόπειρες τοποθέτησης. Είναι αλήθεια πως η τοποθέτηση των falsies έχει κάποια συγκεκριμένα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που ονειρεύεστε – όπως είναι γεγονός και το ότι στις πρώτες προσπάθειες ενδεχομένως να συναντήσετε κάποια εμπόδια. Το μόνο βέβαιο είναι πως όλες μας (όσες χρησιμοποιούμε ψεύτικες βλεφαρίδες) έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο όμως με υπομονή, επιμονή και... κάμποσες επαναλήψεις, θα φτάσετε στο σημείο να νιώθετε περήφανη για το αποτέλεσμα!

Πλέον, η γκάμα των ψεύτικων βλεφαρίδων είναι τόσο μεγάλη, όσα τα looks που μπορείτε να φανταστείτε και για αυτό ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε μερικές φορές μέχρι να βρείτε εκείνες που ταιριάζουν ιδανικά στο σχήμα των ματιών σας και αποδίδουν ακριβώς την ένταση που θέλετε να δώσετε στο βλέμμα σας. Πολύ περισσότερο και από την ίδια την τεχνική, είναι να δοκιμάσετε πρώτα την κόλλα ώστε να αποφύγετε το δυσάρεστο ενδεχόμενο να είστε αλλεργική σε κάποιο από τα συστατικά της.

Όσο για την αφαίρεση, και εδώ χρειάζεται να είστε προσεκτική: όσο κουρασμένη και αν επιστρέψατε, μην τραβήξετε βιαστικά τις falsies γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παρασύρουν μαζί τους και φυσικές βλεφαρίδες, ειδικά αν έχετε περάσει μάσκαρα από πάνω ή αν, ως αρχάρια, τις έχετε τοποθετήσει ακριβώς πάνω στη ρίζα των φυσικών βλεφαρίδων σας. Τραβήξτε τις απαλά ή, αν φοράτε μάσκαρα, κάντε πρώτα ντεμακιγιάζ με μαλακές κινήσεις, κατά προτίμηση με ένα προϊόν λάδι σε νερό που θα μαλακώσει την κόλλα και θα τις βοηθήσει να γλιστρήσουν εύκολα. Καθαρίστε τις και τοποθετήστε τις πίσω στο κουτάκι τους, καθώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για 1-2 φορές ακόμα.  


Πώς θα τοποθετήσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες:

Βήμα 1: Προετοιμάστε τις βλεφαρίδες σας
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία τοποθέτησης, γυρίστε τις βλεφαρίδες σας με το ειδικό ψαλιδάκι. 

Βήμα 2: Τριμάρετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες
Μετρήστε το μήκος του strip σε σχέση με το μήκος των βλεφαρίδων σας και κόψτε όσο περισσεύει- φυσικά όχι ενώ το κρατάτε κοντά στα μάτια σας! Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε το τμήμα που περισσεύει για μια επόμενη φορά, για να τονίσετε την εξωτερική γωνία των φυσικών βλεφαρίδων σας.

Βήμα 3: Απλώστε την ειδική κόλλα
Απλώστε την ειδική κόλλα που συνοδεύει τις ψεύτικες βλεφαρίδες σε όλο το μήκος του strip και περιμένετε γύρω στα 30 δευτερόλεπτα πριν την τοποθέτηση. Σε αυτό το διάστημα, λυγίστε τις δύο άκρες κάθε strip μέχρι να έρθουν κοντά – με αυτό τον τρόπο, η κόλλα κατανέμεται ακόμα πιο ομοιόμορφα μέχρι τις άκρες και έτσι θα εξαφανίσετε την πιθανότητα να «σηκωθούν» ενώ τις φοράτε.

Βήμα 4: Τοποθετείστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες
Και φτάσατε στο πιο «δύσκολο» σημείο της διαδικασίας: την τοποθέτηση των ψεύτικων βλεφαρίδων. Το μυστικό που θα σάς βοηθήσει είναι να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη σε γωνία κάτω από το πρόσωπό σας ώστε το βλέμμα σας να μην κοιτάζει ευθεία απέναντι, αλλά χαμηλά μέχρι εκείνο το σημείο που θα έχετε οπτική επαφή με τα μάτια σας. Πάρτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες με ένα τσιμπηδάκι φρυδιών και τοποθετήστε τις κατά μήκος των φυσικών σας βλεφαρίδων (αλλά όχι ακριβώς πάνω στη ρίζα τους) πιέζοντας αρχικά στο κέντρο, μετά στη μία άκρη και μετά στην άλλη.  

Βήμα 5: «Ενσωματώστε» τις με τη βοήθεια του eyeliner
Είναι πολύ σημαντικό οι ψεύτικες βλεφαρίδες σας να μην «φωνάζουν» πως είναι ψεύτικες. Αν δεν είστε βέβαιη ότι τις έχετε τοποθετήσει σύρριζα στη γραμμή των φυσικών σας ή αν απλά θέλετε να δώσετε μεγαλύτερη ένταση στο βλέμμα σας, χρησιμοποιήστε ένα eyeliner με το οποίο θα κάνετε μια γραμμή κατά μήκος της βάση των ψεύτικων.  

 

Extra tip! 

Για ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα αλλά και ένα έξτρα boost εντυπωσιασμού, μπορείτε να περάσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες με μάσκαρα- καθώς το βουρτσάκι περνάει από τη ρίζα προς την άκρη τους και εναποθέτει χρώμα, δίνει ακόμα μεγαλύτερη ομοιομορφία στο look.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-nufiko-makigiaz-june24

11 Ιουνίου 2024

Νυφικό μακιγιάζ: Βασικές συμβουλές & must-have προϊόντα

Περισσότερα

1 / 4
alist-sunkissed-makeup-june24

10 Ιουνίου 2024

Sunkissed Glow: Tips & προϊόντα μακιγιάζ για ένα «ηλιοκαμμένο» εφέ στο δέρμα

Περισσότερα

2 / 4
alist-beauty-poudres-mar24

16 Μαΐου 2024

Ποιά είναι η ιδανική πούδρα για το look που θέλετε να πετύχετε;

Περισσότερα

3 / 4
alist-nomakeup-girl-makeup-feb24

19 Μαρτίου 2024

No-makeup makeup & πώς θα το πετύχετε

Περισσότερα

4 / 4