Χαρίστε στους αγαπημένους σας, ένα δώρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Επιλέξτε online την attica e-gift card!
BALLY, COPERNI & MULBERRY  -20% σε επιλεγμένες τσάντες και αξεσουαρ | Εφαρμόστε το κουπόνι FASHIONPROMO στο checkout.

14 Οκτωβρίου 2019

Τα αρώματα Editions de Parfums Frédéric Malle ήρθαν στην Ελλάδα

Ο πατέρας του τον προόριζε για την Wall Street. Η μητέρα του ήταν art director των Parfums Christian Dior. Εκείνος, πάλι, ήθελε να φύγει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα αρώματα και να γίνει art dealer, όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο The Cut.

Όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και, από ένα τυχαίο περιστατικό όπου με τη «μύτη» του εντυπωσίασε ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος του φημισμένου «εργαστηρίου» αρωμάτων Roure Bertrand Dupont, βρέθηκε τελικά να εργάζεται για τον οίκο. Και μάλιστα, όχι απλά να παρακολουθεί τη δουλειά των πιο μεγάλων αρωματοποιών, ανάμεσά τους οι Dominique Ropion, Jean-Claude Ellena, Edouard Flechier, αλλά να συνδεθεί μαζί τους σε ένα υπέροχο δημιουργικό ταξίδι που αναδιαμόρφωσε τον χάρτη της Υψηλής Αρωματοποιίας και που δεν σταματά να μάς εκπλήσσει μέχρι σήμερα.

 Ο Frédéric Malle είναι από μόνος του ένα κεφάλαιο στην Υψηλή Αρωματοποιία. Σχεδόν 20 χρόνια πριν, αποφάσισε να γίνει... εκδότης αρωμάτων (αυτοαποκαλείται Perfume Publisher) συστήνοντας στις ανήσυχες μύτες του κόσμου την Editions de Parfums Frédéric Malle.  Μια συλλογή εννέα αρωμάτων, ανάμεσά τους το cult Musc Ravageur του Maurice Roucel και το ντελικάτο floral En Passant της Olivia Giacobetti – σήμερα η συλλογή μετράει 32 αρώματα, κάποια από τα οποία είναι ήδη θρυλικά όπως το εξαίσιο Carnal Flower και το λατρεμένο Portait of A Lady του Dominique Ropion.

 Όλα γύρω από την Editions de Parfums Frédéric Malle ήταν-και είναι- ανατρεπτικά: από τα ίδια τα αρώματα που προκαλούν απρόσμενες «εκρήξεις» στα οσφρητικά κύτταρα και το νου, μέχρι τις ετικέτες τους πάνω στις οποίες αναγράφεται το όνομα του δημιουργού τους- μια απόφαση του Malle που δύο δεκαετίες πριν φαινότανε αδιανόητο να συμβεί (τότε σπάνια μαθαίναμε ποιος ήταν ο αρωματοποιός πίσω από κάθε νέα άφιξη- σήμερα όχι μόνο το μαθαίνουμε αλλά σχεδόν όλες οι μεγάλες «μύτες» έχουν το δικό τους niche brand) και που αποδεικνύει την ξεχωριστή του ικανότητα να βλέπει μπροστά από την εποχή του.

 «Πάντα θεωρούσα πως δουλειά μου είναι να αφήνω τους αρωματοποιούς να είναι ο εαυτός τους όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια: την κομψότητα και τη μοντέρνα προσέγγιση. Πραγματικά τους πίεσα για αυτό. Και πιστεύω πως και εκείνοι με εμπιστεύτηκαν! Όσο για την ελευθερία, πραγματικά την έχουν, όπως και όλα τα μέσα που χρειάζονται για να δημιουργήσουν: έχουν χρόνο και χρήματα και επειδή είναι «ιερά τέρατα» της αρωματοποιίας, έχουν πρόσβαση σε πρώτες ύλες που οι άλλοι δεν έχουν, όπως και σε δεδομένα και αναλύσεις υψηλής ακρίβειας», εξηγεί ο ίδιος σε συνέντευξή του.

 Η ελευθερία, η δημιουργικότητα, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, η εμπιστοσύνη, η αποδοχή του «διαφορετικού» ακόμα και όταν αυτό σοκάρει, το μοναδικό storytelling, η ίδια η προσωπικότητα του Frédéric Malle και η αδιάλλειπτη αφοσίωσή του στο όραμά του, έχουν δώσει στην Editions de Parfums Frédéric Malle περίοπτη θέση στη niche αρωματοποιία αλλά και μια ξεχωριστή, αναντικατάστατη θέση στην καρδιά των perfume addicts όλου του κόσμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

alist-acnestudios-aroma-beauty-may24

24 Μαΐου 2024

Acne Studios par Frederic Malle

Περισσότερα

1 / 4
alist-beauty-anoixiatika-aromata-mar24

16 Μαΐου 2024

5 ανοιξιάτικα, γυναικεία αρώματα που μυρίζουν φρεσκάδα

Περισσότερα

2 / 4
alist-eaudeparfumeaudetoilette-beauty-feb24

15 Φεβρουαρίου 2024

Eau de Parfum & Eau de Toilette: Τι διαφορά έχουν;

Περισσότερα

3 / 4
alist-valentines-perfumes-men-feb24

09 Φεβρουαρίου 2024

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Ανδρικά Αρώματα για Δώρο

Περισσότερα

4 / 4