Skincare

Έλαιο Μοnoi: ένα φυσικό, εξωτικό μυστικό ομορφιάς!

news

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου για το Monoi. Σε κάποια διαφήμιση, σε κάποιο άρθρο, σε κάποια γυναικεία συζήτηση... Κάτι θα έχει πέσει στην αντίληψή σας, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο must και πολυσυζητημένα συστατικά των τελευταίων ετών. Το έλαιο Monoi είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, γεγονός που αποδεικνύεται από την τέλεια εικόνα των γυναικών της Ταϊτής που το χρησιμοποιούν και ξεχωρίζουν για το υπέροχο δέρμα τους και τα άψογα μαλλιά τους. Το αξιοθαύμαστο είναι πως η πρώτη χρήση του τοποθετείται πολύ βαθιά μέσα στον χρόνο και κάνει την αγάπη μας για αυτό ακόμη μεγαλύτερη, καθώς είναι ένα καλλυντικό συστατικό με ιστορία και παράδοση.

Monoï, ένας εξωτικός θησαυρός ομορφιάς

Στα Πολυνησιακά σημαίνει «Αρωματισμένο λάδι» και πράγματι το έλαιο Monoi είναι ένα λάδι με υπέροχο άρωμα που εκτός του ότι αρωματίζει, παράλληλα περιποιείται, ενυδατώνει, καταπραύνει. Στην Πολυνησία, το Monoï θεωρείται για περισσότερα από 2.000 χρόνια ένας φυσικός θησαυρός, όμως πριν φτάσει να γίνει το μυστικό ομορφιάς των καλλονών της Ταιτής, ήταν κομμάτι των παραδοσιακών Πολυνησιακών τελετουργιών. Με τα χρόνια και όσο γινόταν αντιληπτή η καλλυντική του χρήση, πέρασε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς των Πολυνήσιων και άρχισε να χρησιμοποιείται ως έλαιο για την περιποίηση προσώπου και την ενδυνάμωση των μαλλιών, αλλά και για βρεφικό μασάζ. Πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της Ταϊτής και των άλλων νησιών του Ειρηνικού και η γνώση για τη δημιουργία και την αξιοποίησή του περνάει από γενιά σε γενιά.

Πώς δημιουργείται;

Η συνταγή για τη δημιουργία του είναι εντυπωσιακή: δώδεκα πολυνησιακά άνθη tiare, τα οποία συλλέγονται την αυγή, εμβαπτίζονται σε ένα λίτρο λαδιού καρύδας για δέκα ημέρες, ενώ στο μείγμα προστίθεται βιταμίνη Ε. Μόλις περάσουν οι δέκα μέρες, έχουμε στα χέρια μας ένα φυσικό θησαυρό. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να αντιγραφεί το λάδι Monoi, αλλά καμία συνταγή δεν οδηγεί στο αυθεντικό έλαιο ομορφιάς της Ταιτής όσο η παραδοσιακή. Για να προστατευτεί, το 1992 αναγνωρίστηκε επίσημα η ονομασία προέλευσης του, διασφαλίζοντας έτσι την αυθεντικότητα, την τοπική πολυνησιακή παραγωγή και τη γνησιότητά του.

Γιατί λάδι Μonoi είναι μια ιδανική επιλογή;

Υπάρχουν πολλοί και όμορφοι λόγοι για να επιλέξετε το λάδι Monoi για την περιποίησή μας. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

- Είναι πολύ ενυδατικό και επανορθώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που το δέρμα αφυδατώνεται από την έκθεση στον ήλιο και το αλάτι, το έλαιο Monoi καταφέρνει να ενυδατώσει βαθιά και να επαναφέρει τα επίπεδα της υγρασίας.

- Το έλαιο Monoi αποτελεί μια καταπληκτική θεραπεία για την τρίχα. Είτε ως λάδι για φινίρισμα, είτε ως θεραπεία για αναδόμηση των μαλλιών, είναι ένα μυστικό ομορφιάς με εκπληκτικά αποτελέσματα.

- Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει. Συχνά αμελούμε την αντιγήρανση της επιδερμίδας του σώματος, με αποτέλεσμα να μην το βοηθάμε να αντισταθεί στις φθορές του χρόνου που περνάει. Το έλαια σώματος που περιέχουν Monoi μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη νεότητα της επιδερμίδα μας.

- Είναι απόλυτα φυσικό, δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές και parabens.

- Ακόμα και οι πιο ευαίσθητες επιδερμίδες ή εκείνες που υποφέρουν από αλλεργίες, μπορούν να εμπιστευτούν το έλαιο Monoi, καθώς είναι απολύτως ασφαλές. Μην ξεχνάμε ότι πριν από αιώνες το χρηιμοποιούσαν για βρεφική φροντίδα!

- Είναι ιδανικό για μασάζ. Η υφή του βοηθάει τα χέρια να γλιστρήσουν πάνω στο σώμα, την ίδια στιγμή που η εφαρμογή του θρέφει την επιδερμίδα, καθιστώντας το μασάζ μια ευεργετική διαδικασία από όλες τις απόψεις.

- Εκτός της ενυδάτωσης που προσφέρει, χαρίζει υπέροχο άρωμα, ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλα συστατικά όπως tiare, καρύδα κτλ. Όταν το εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα ή στα μαλλιά μας μεταφερόμαστε στα πιο εξωτικά μέρη! 

Τα αγαπημένα μας προϊόντα με Monoi:

Hei Poa Pure Tahiti Monoi Oil Moringa

Θα το λατρέψετε! Είναι ένα συλλεκτικό λάδι που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου Μonoi και των φύλλων του δέντρου Moringa, του «δέντρου που ζει για πάντα» και έχει εξαιρετική ανοχή στους εξωτερικούς παράγοντες. Μυρίζει υπέροχα χάρη στις νότες κίτρου, κάρδαμου, γαρύφαλλου, ηλιοτροπίου και βανίλιας, ενώ αναζωογονεί μοναδικά το δέρμα και τα μαλλιά.

Hei Poa Nutritive Sap

Σας αρέσει το αποτέλεσμα του λαδιού στο σώμα σας, αλλά προτιμάτε την υφή της κρέμας; Ήρθε η στιγμή να ενθουσιαστείτε από το συγκεκριμένο προϊόν που έχει λαχταριστή κρεμώδη σύνθεση που μετατρέπεται σε λάδι όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα και έχει όλες τις επανορθωτικές ιδιότητες του ελαίου Monoi. Με υπέροχο άρωμα για το καλοκαίρι.

Hei Poa Umuhei Monoi Oil

Εκτός του ελαίου Monoi, 7 ακόμη αφροδισιακά φυτά από την Πολυνησία δημιουργούν αυτό το λάδι που έχει αγαπηθεί με πάθος από τους λάτρεις των ελαίων και των εξωτικών αρωμάτων. Ενδιαφέρον έχει και η προέλευση του ονόματος καθώς το Umuhei αποτελεί μια σύνθεση των Πολυνησιακών λέξεων Umu (αφροδισιακός) και Hei (μπουκέτο λουλουδιών) και όσοι το έχουν δοκιμάσει το επιβεβαιώνουν!

Hei Poa Pure Tahiti Monoi Oil for Hair

Όλα τα λάδια που περιέχουν έλαιο Monoi είναι ιδανικά για τα μαλλιά, το συγκεκριμένο όμως έχει ακόμη πιο στοχευμένη δράση. Ενυδατώνει τα υγιή μαλλιά και αναδομεί τα ταλαιπωρημένα, ενώ αν φορεθεί ως θεραπεία για 20 λεπτά κάνει μικρά θαύματα στην τρίχα μας. Όσο για τη μυρωδιά του; Μεθυστική!

Hei Poa Pure Tahiti Monoi Oil SPF6 Tiare

Ένα αντηλιακό άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι! Από τη μία η υφή του που κάνει την επιδερμίδα μας μεταξένια, από την άλλη η ενυδάτωση που προσφέρει όσο μας προστατεύει, κάνουν το εν λόγω προϊόν ένα αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών μας. Το άρωμα ανθών tiare είναι αυτό που απογειώνει την εμπειρία μας κάτω από τον ήλιο και μας ταξιδεύει. Αν έχετε κάνει ήδη τα πρώτα σας μπάνια ή αν έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα, βρήκατε το σύμμαχό σας για τέλειο, βαθύ μαύρισμα.

Σας ενδιαφέρει!

Το λάδι Monoi στερεοποιείται όταν βρεθεί σε θερμοκρασίες κάτω των 24 C. Αυτό αποδεικνύει την αγνότητα και την αυθεντικότητα του. Αν το αγαπημένο σας προϊόν με λάδι Monoi μοιάζει να περιέχει κάτι στέρεο και να μη θυμίζει το λάδι που αγοράσατε, απλώς βάλτε το κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό και απολαύστε το και πάλι, ευτυχισμένοι που η ίδια σας η αγορά απέδειξε πόσο γνήσια είναι!

SHARE THIS