Skincare

KIEHL’S DAILY REVIVING CONCENTRATE

Αυτό το νέο ανάλαφρο έλαιο προσώπου ξυπνάει, αναζωογονεί και βελτιώνει την όψη της κουρασμένης επιδερμίδας...

news
Το 2010 η ανάπτυξη του βραβευμένου Midnight Recovery Concentrate της Kiehl’s, που αποτελεί best seller παγκοσμίως, ανέδειξε την εταιρεία Kiehl's ως πρωτοπόρο στην κατηγορία των ελαίων προσώπου και έκανε μόδα τα λάδια περιποίησης στα προϊόντα ομορφιάς. Σήμερα, οι χημικοί της Kiehl’s εξακολουθούν να πρωτοστατούν σε αυτή την κατηγορία και παρουσιάζουν μια καταπληκτική σύνθεση, ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίζει τους μηχανισμούς ημερήσιας άμυνας της επιδερμίδας – το Daily Reviving Concentrate.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 1.800 γυναικών ηλικίας άνω των 35 ετών, στην ερώτηση "πόσα χρόνια μεγαλύτερη θεωρείτε ότι σας κάνει να δείχνετε η κούραση της επιδερμίδας;", η μέση απάντηση ήταν 5,4 χρόνια μεγαλύτερη. Πρόσθετες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι "η κουρασμένη επιδερμίδα" προβληματίζει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας τη 2η ανησυχία στην Ιαπωνία, την 3η ανησυχία στη Γαλλία και την 4η ανησυχία στις ΗΠΑ και επηρεάζοντας περισσότερες από 240 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως. Ενώ τη νύχτα η επιδερμίδα ασχολείται αποκλειστικά με την επανόρθωσή της, την ημέρα εργάζεται σκληρά για να προστατεύεται από τις επιθέσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων και του οξειδωτικού στρες. Έχοντας περάσει μια ολόκληρη ημέρα προσπαθώντας να προστατευτεί από τη φθορά, η επιδερμίδα μας εμφανίζει σημάδια κούρασης που την κάνουν να δείχνει μεγαλύτερη, όπως πιο έντονες γραμμές, καθώς και θαμπή, αφυδατωμένη, τραχιά και κουρασμένη όψη.

Προσφέροντας στην επιδερμίδα το δικό της μηχανισμό ημερήσιας άμυνας, για να την αναζωογονεί και να συμβάλει στη μείωση των σημαδιών κούρασης της επιδερμίδας, το Kiehl’s Daily Reviving Concentrate ενσωματώνει ένα ειδικά επιλεγμένο και υψηλής συγκέντρωσης μίγμα συστατικών 100% φυσικής προέλευσης που περιέχει Αιθέρια Έλαια Ρίζας Τζίντζερ, Φυτικό Έλαιο Σπόρων Tamanu και έλαιο Ηλιοτρόπιου. Σχεδιασμένο για να μειώνει την καθημερινή οξείδωση που προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, χάρη στην ανάλαφρη υφή του, δεν προκαλεί ατέλειες και δεν περιέχει έλαια ορυκτής προέλευσης ή paraben,  ενώ απορροφάται γρήγορα και συμβάλλει στην ενδυνάμωση και την προστασία του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας για λεία, ξεκούραστη και φυσική όψη όλη την ημέρα.

Η επιστημονική έρευνα των βασικών συστατικών του Daily Reviving Concentrate αποκάλυψε επίσης τα εξής:

• Έλαιο Ρίζας Τζίντζερ: Εκτενείς μελέτες in vitro έχουν δείξει ότι αυτό το αιθέριο έλαιο προστατεύει τα κύτταρα της επιδερμίδας από τη λιπιδική υπεροξείδωση που προκαλείται από τις ακτίνες UVA και μειώνει σημαντικά την απελευθέρωση προφλεγμονωδών δεικτών. Είναι επίσης γνωστό ότι διεγείρει πρωτεΐνες του κυρίως δέρματος, όπως το προκολλαγόνο I, το κολλαγόνο III και η ελαστίνη.

• Έλαιο Ηλιοτρόπιου: Έχει αποδειχτεί ότι αυτό το φυτικό έλαιο αυξάνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας, μειώνει την ερυθρότητα και βελτιώνει τη λεία υφή της επιδερμίδας. Διαθέτει επίσης αποδεδειγμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς μειώνει in vitro την απελευθέρωση προφλεγμονωδών δεικτών. Επιπλέον, μελέτες in vitro έχουν αποκαλύψει ότι το Έλαιο Ηλιοτρόπιου διεγείρει τους υποδοχείς που εμπλέκονται στη σύνθεση των λιπιδίων του προστατευτικού φραγμού και στην ωρίμανση των κερατινοκυττάρων. 

• Έλαιο Tamanu: Αυτό το φυτικό έλαιο έχει μαλακτικές ιδιότητες για να σφραγίζει την υγρασία στην επιδερμίδα. Επιπλέον, χάρη στη σύνθεσή του που είναι πλούσια σε λιπίδια, τα οποία είναι σημαντικά για την υγιή όψη της επιδερμίδας -όπως το λινολεϊκό οξύ- προσφέρει προστατευτικές ιδιότητες που αναστέλλουν την απελευθέρωση προφλεγμονωδών δεικτών, με αποτέλεσμα να καταπραΰνει την επιδερμίδα. 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΜΙΑΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 
Για να διασφαλίσουν βέλτιστη αποτελεσματικότητα, οι χημικοί της Kiehl’s επέλεξαν ένα ειδικό σύστημα απελευθέρωσης για τη σύνθεση, το οποίο μιμείται τον τρόπο που αμύνεται η ίδια η επιδερμίδα.  Την ημέρα, η επιδερμίδα παράγει σμήγμα, ένα έλαιο που περιέχει λιπίδια και σκουαλένιο και σχηματίζει έναν προστατευτικό φραγμό, αναπληρώνει την αφυδατωμένη επιδερμίδα και σφραγίζει την υγρασία. 

Το Daily Reviving Concentrate της Kiehl’s περιέχει φυτικά και αιθέρια έλαια που συμβάλλουν στην προστασία της επιδερμίδας. Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες ουσίες που εκχυλίζονται από φυτά μέσω απόσταξης με ατμό. Ο όρος αιθέριο (essential) υποδηλώνει ότι το έλαιο έχει το χαρακτηριστικό άρωμα ή το απόσταγμα (essence) του φυτού. Αυτά τα έλαια απορροφώνται γρήγορα από την επιδερμίδα και τα βασικά τους συστατικά συμβάλλουν στην προστασία της επιδερμίδας από το οξειδωτικό και περιβαλλοντικό στρες.  

Τα φυτικά έλαια περιέχουν λιπαρά οξέα και λαμβάνονται από φυτά. Όταν λαμβάνονται με ψυχρή συμπίεση, τα φυτικά έλαια περιέχουν σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών και λιποδιαλυτών βιταμινών (όπως βιταμίνες E και A). Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυτικά έλαια "περιβάλλουν" την επιδερμίδα και λειτουργούν προστατευτικά, για να μπορεί η επιδερμίδα να διατηρεί τα φυσιολογικά επίπεδα ενυδάτωσης. Αυτό είναι ιδιαιτέρως ευεργετικό για την επιδερμίδα στη διάρκεια της ημέρας, όταν η λιπιδική της λειτουργία αποδυναμώνεται λόγω των επιθετικών περιβαλλοντικών παραγόντων. 

"Οι χημικοί της Kiehl’s επέλεξαν μια ιδανική σύνθεση για αυτό το σκεύασμα ημέρας", σημειώνει ο Δρ. Adam Geyer, Σύμβουλος Δερματολόγος της Kiehl’s. "Αυτά τα εξειδικευμένα φυτικά και αιθέρια έλαια δεν σχηματίζουν μόνο μια προστατευτική στρώση που περιορίζει την εισχώρηση επιθετικών περιβαλλοντικών παραγόντων, οι οποίοι είναι γνωστό ότι αποδυναμώνουν την επιδερμίδα, αλλά λειτουργούν και σαν ένα ευεργετικό απόθεμα που εξασφαλίζουν συνεχή ενυδάτωση και ενισχύουν την ικανότητα της επιδερμίδας να αμύνεται ενάντια στους επιθετικούς παράγοντες όλη την ημέρα."

Χάρη σε αυτό το μίγμα φυτικών και αιθέριων ελαίων, το Daily Reviving Concentrate της Kiehl’s προσφέρει στην επιδερμίδα ανάλαφρη προστασία που απορροφάται γρήγορα. Για να βοηθάτε την επιδερμίδα να δείχνει λαμπερή και ξεκούραστη κάθε μέρα, εφαρμόζετε 2 – 3 σταγόνες σε καθαρή επιδερμίδα μετά τον ορό και πριν την κρέμα.

ΙNFO: Ανακαλύψτε τα προϊόντα Kiehl's στα attica City Link, Golden Hall, Τσιμισκή.

SHARE THIS