Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Σε περίπτωση που θέλετε να τα απενεργοποιήσετε δείτε το πώς εδώ.
Μάθετε περισσότερα ΑΠΟΔΟΧΗ
Featured

GIORGIO ARMANI SUPPORTS AQUA FOR LIFE

Η πρωτοβουλία Acqua for Life, λανσαρίστηκε το 2011, και μέσα σε 3 χρόνια έχει καταφέρει με επιτυχία να δημιουργήσει αντλίες νερού, πηγάδια και συστήματα συλλογής βρόχινου νερού σε πάνω από 60 κοινότητες και σχολεία στη Γκάνα, τη Βολιβία, το Μεξικό και...

news
Η πρωτοβουλία Acqua for Life, λανσαρίστηκε το 2011, και μέσα σε 3 χρόνια έχει καταφέρει με επιτυχία να δημιουργήσει αντλίες νερού, πηγάδια και συστήματα συλλογής βρόχινου νερού σε πάνω από 60 κοινότητες και σχολεία στη Γκάνα, τη Βολιβία, το Μεξικό και τη Κίνα, παρέχοντας πάνω από 150 εκατομμύρια λίτρα νερού κάθε χρόνο. 

Ο Giorgio Armani επεκτείνει την επιτυχημένη καμπάνια Acqua for Life σε συνεργασία με τον οργανισμό Green Cross International για τέταρτη συνεχή χρονιά, στοχεύοντας κοινωνίες που αντιμετωπίζουν την έλλειψη νερού στη δυτική Αφρική, την Λατινική Αμερική και για πρώτη φορά στη νότια Ασία και πιο συγκεκριμένα στη Σρι Λάνκα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν βιώσιμα συστήματα παροχής πόσιμου νερού που θα ωφελήσουν χιλιάδες ανθρώπους. Τη φετινή τέταρτη χρονιά, ο στόχος της καμπάνιας είναι να υποστηρίξει τη δημιουργία συστημάτων νερού σε νέες κοινότητες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. 

«Ο οργανισμός Green Cross και ο Giorgio Armani φροντίζουν ώστε χιλιάδες άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στο νερό, το πιο ζωτικής σημασίας φυσικό αγαθό στο πλανήτη» δήλωσε η Marie-Laure Vercambre, διευθύντρια του προγράμματος Water for Life and Piece του GCI. Ο GCI είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1993 από τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και εργάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση των διασυνδεόμενων παγκόσμιων προκλήσεων της ασφάλειας, της εξάλειψης της φτώχιας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος μέσω της υποστήριξης τοπικών πρωτοβουλιών. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία και το 2014. Φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε το πρόγραμμα στη Σρι Λάνκα, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Σενεγάλη. To πρόγραμμα Acqua for Life δίνει την ευκαιρία στον GCI και στον Giorgio Armani να εργαστούν μαζί, με κοινή φιλοδοξία να προσφέρουν σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου πρόσβαση σε βιώσιμες πηγές ασφαλούς πόσιμου νερού». 
Το πρόγραμμα Acqua for Life συγκεντρώνει χρήματα για την ενέργεια του GCI Smart Water for Green Schools το οποίο εγκαθιστά συστήματα νερού σε σχολεία και κοινότητες που ζουν χωρίς νερό στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική και στην Ασία από το 2010. 
Με την κατασκευή συστημάτων παροχής πόσιμου νερού σε κοινωνίες και τη δημιουργία πρότυπων μεθόδων συλλογής νερού σε σχολεία, το Acqua for Life και o Green Cross διασφαλίζει ότι τα μέλη των κοινωνιών, ειδικά γυναίκες και παιδιά, έχουν διαρκώς πρόσβαση σε ασφαλές νερό. 

Η ενέργεια Acqua for Life -μεταξύ του 2011 και το 2013- κατάφερε να βελτιώσει τη ζωή μερικών χιλιάδων γυναικών, βοηθώντας παράλληλα περισσότερα παιδιά να γραφτούν στα σχολεία. Στα χωριά της περιοχής Charagua της Βολιβίας, η συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα των σχολείων έχει αυξηθεί σημαντικά χάρη στην κατασκευή αυτών των εγκαταστάσεων νερού. Παρόμοιες μεγάλες αυξήσεις στις εγγραφές των σχολείων, ειδικά σε κορίτσια, έχουν παρατηρηθεί και στη Γκάνα όπου δραστηριοποιείται το πρόγραμμα Acqua for Life. Η Σρι Λάνκα, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Σενεγάλη θα βρεθούν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του προγράμματος Acqua for Life για πρώτη φορά το 2014 - το ίδιο και 27 κοινότητες στην Βολιβία και το Μεξικό στη Λατινική Αμερική.

SHARE THIS